Rákay 100 millió körüli limuzint villantott: jól fizet a fideszes filmgyártás

Rákay 100 millió körüli limuzint villantott: jól fizet a fideszes filmgyártás

Rákay Kálmán fideszes producert egy méregdrága Mercedes-Maybach S típusú limuzin lemosása közben kapták lencsevégre. Így derült ki, hogy cége egy újonnan legalább 95 millió forintba kerülő luxusautót lízingel.

Egy új korában legalább 95 millió forintba kerülő Mercedes-Maybach S típusú luxusautót mosva fotózta le Rákay Philipet az Átlátszó egyik olvasója. A Petőfi-film rendezője egy budakeszi autómosóban tisztogatta az autót, amelyről ugyan az Átlátszó nem tudta megállapítani, hogy az 580-as vagy a 680-as alosztályba tartozik-e, de a jármű alvázszáma alapján ez beazonosítható - írja a 24.hu.

100 milliós limuzin, 4,5 milliárdos mozifilm

Úgy tűnik, Rákay Kálmánnak nagyon megérte 4,5 milliárd forintos állami támogatásból elkészíteni a Talpra Magyar című mozifilmet. Nyilván az sem mellékes, hogy ott tolja Orbán Viktor és a Fidesz szekerét, ahol csak tudja. Egyenlőre ez Rákay Kálmánnak kifizetődő. (A lelkiismeretének lehet, hogy nem.)

A nagy értékű autót egyébként a jelek szerint nem fizette ki egy összegben Rákay Philip. A cégén keresztül lízingeli azt. A fideszes producer cége idén januárban kezdte el lízingeli a járművet.

A limuzin a Maybach drágább kiadása. A 680-as változat, ami az Átlátszó cikke szerint a 95 milliós alapáron vásárolható meg. Ráday kocsijának csak a fényezése 7,67 millió forintos felárba kerül. Más ember még ennyi pénzt sem tud kiadni egy kocsira.

Nem ez az első alkalom, hogy Rákay egy méregdrága Mercedes luxusautóval mutatkozik. 2021-ben egy 47 milliós luxusterepjáróban kapták lencsevégre. Ráadásul a fideszes adófizetői pénzen felhizlalt holdudvar kedvenc kocsijában a Mercedes G-osztályban.

A fideszesek kedvenc lízingcége

Rákay cégének a forrást egyébként az Euroleasing Pénzügyi Szolgáltató Zrt. adta. Ez a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó MBH Bankhoz tartozik. Ugyanaz a társaság, amely tulajdonosa a Rose d’Or nevű szuperjachtnak, amelynek fedélzetén Mészáros Lőrincet és Várkonyi Andreát fotózták le tavaly.

(Címlapkép: MTI/Kovács Tamás)