Rejtélyes éjszakai fényvillanás okozott tanácstalanságot Kijevben

Rejtélyes éjszakai fényvillanás okozott tanácstalanságot Kijevben

Ennek eredetére a hatóságok nem találtak magyarázatot, az ukrán elnöki iroda vezetője pedig tréfásan egy UFO-emojit tett közzé a Telegramon.

Némi tanácstalanságot okozott az orosz rakétatámadásokhoz szokott ukrán fővárosban szerda éjjel egy éles fényvillanás, amelynek eredetére a hatóságok olyannyira nem találtak magyarázatot, hogy egyesek még földönkívüliekkel is elkezdtek viccelődni az eset kapcsán - adta hírül az MTI.

A közösségi médiában több videó is megjelent, amelyen látható, hogy hirtelen fény villant fel az égen Kijev felett szerda éjjel. Az egyik videón úgy tűnik, hogy egy lángoló tárgy csapódik a földnek. Az eset miatt légiriadót is elrendeltek a városban és környékén, de végül csütörtök reggelre sem lett magyarázat a szokatlan jelenségre.

A hatóságok nem tudták megerősíteni azt, hogy a villanást valamilyen orosz katonai támadás idézte volna elő, és többekben felmerült, hogy az esetnek nincs is köze az Oroszországgal több mint egy éve vívott háborúhoz. Andrij Jermak, az ukrán elnöki iroda vezetője például

tréfásan egy UFO-emojit tett közzé a Telegramon.

Az egyik elképzelés szerint esetleg egy amerikai műhold zuhanása okozhatta a villanást, de az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) ezt kizárta. Jurij Inhat, az ukrán légierő szóvivője pedig úgy vélte, talán egy meteorit állhat a háttérben. Mindenesetre az ukrán légvédelemnek nem volt köze az esethez - szögezte le a szóvivő.

Címlapkép: Twitter