Szilveszteri italozás közben egy anya elhagyta a gyermekeit

A Készenléti Rendőrség járőrei szilveszter éjszakáján a Vörösmarty téren felfigyeltek egy magányosan sétáló négyéves kisfiúra, aki nem találta az édesanyját és a nevét sem tudta pontosan megmondani. A rendőrök a gyermeket bevitték az V. kerületi Rendőrkapitányságra, ahova rövid időn belül bejelentés érkezett, hogy egy hatéves kislány is szülői felügyelet nélkül, egyedül sétál a Vörösmarty téren.

A kislány a kapitányságon elmondta, hogy a négyéves fiú a testvére, és a Vörösmarty térre édesanyjukkal mentek, aki később elvesztette őket.

A nyomozók miután azonosították a gyermekeket, értesítették a nagymamát, és elvitték őket hozzá. A gyermekek édesanyja eközben segítséget kért az Erzsébet téren szolgálatot teljesítő járőröktől.

A 39 éves budapesti nő a gyermekeivel ment a Vörösmarty térre, majd együtt italozott ismerősével, akire gyermekeit rábízta. Kis idő elteltével észrevették, hogy a kislány és a kisfiú is eltűnt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói a nőt és a férfit is kiskorú veszélyetetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki. (RTL Klub, police.hu)

(Fotó: police.hu)