Úgy jelentették be a rezsicsökkentés végét, hogy a részletszabályokat még mindig nem dolgozták ki

Úgy jelentették be a rezsicsökkentés végét, hogy a részletszabályokat még mindig nem dolgozták ki

Hiába jelentették be szerdán, hogy csökkentik a rezsicsökkentést, annak mikéntje még mindig nem állt össze Orbánék fejében. 

Jellemző, hogy Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában még mindig arról beszélt, a cél változatlanul az, hogy a lehető legnagyobb mértékű védelmet biztosítsák a magyar családoknak. A rezsicsökkentést úgy tudják fenntartani, ha azt az átlagfogyasztásig biztosítják.

Az új részletszabályokon jelenleg is dolgoznak a szakemberek. Ezeket az energia-veszélyhelyzeti operatív törzs véglegesíti majd, a vonatkozó rendelet is hamarosan megszületik - ismertette.

A részletszabályok az árképzésre, a szabályozás módjára is kiterjednek majd. Külön foglalkoznak továbbá azok helyzetével, akik csak áramot fogyasztanak, gázt pedig egyáltalán nem, vagy csak nagyon keveset, továbbá kitérnek a kistelepüléseken élők helyzetére és a nagycsaládosok védelmére is - emelte ki Dömötör Csaba.

Jó kérdés, hogy ezt miért nem lehetett ezekkel a kérdésekkel a bejelentés előtt foglalkozni. Bár az is lehet, hogy a bizonytalanságban tartott közvéleményt végül maga a bizonytalansági faktor, azaz Orbán Viktor fogja megnyugtatni egy javaslattal...

Közeleg a tél

Az államtitkár szerint bármikor lesz vége az ukrajnai háborúnak, "a gazdasági következményei velünk maradnak". Dömötör Csaba úgy fogalmazott: "kemény időszak következik", ezért is mindent meg kell tenni a magyar családok és a munkahelyek védelméért.