Sorra voksolnak az ellenzéki politikusok, mindenkit választásra buzdítanak

Sorra voksolnak az ellenzéki politikusok, mindenkit választásra buzdítanak

Az Egységben Magyarországért jelöltjei arra buzdítanak, hogy mindenki menjen el választani, és szavazzon a változásra.

Cikkünk folyamatosan frissül...

Az Egységben Magyarországért képviselőjelöltjei arra buzdítanak, hogy mindenki menjen el választani, és szavazzon a változásra.

Potocskáné Kőrösi Anita

Potocskáné Kőrösi Anita jobbikos országgyűlési képviselő családja körében ment el szavazni, mint írja, szavazatukat egy európai, szabad és demokratikus jövőre adták le.

Somogy 4. számú választókerületének közös ellenzéki jelöltje azt írta: "Szóljatok bele Ti is hazánk sorsának alakulásába és vegyetek részt a választáson. Szavazatotokkal támogassátok az ellenzéki egység listáját, a választókerületünkben élőket pedig arra kérem, hogy szavazzanak nekem bizalmat a következő négy évre. Meg fogom szolgálni!"

Földi István

"Mi egy igazságosabb és élhetőbb Szatmár-vidéket választottunk" - kezdte Facebook posztját Földi István, az Egységben Magyarországért közös ellenzéki képviselőjelöltje Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 5. számú választókerületében.

"Gyermekeinkért, családjainkért, Szatmár-vidék jövőjéért. Arra kérünk benneteket, tegyétek ezt ti is!" - buzdított mindenkit a szavazásra.

Stummer János

A Nemzetbiztonsági Bizottság jobbikos elnöke feleségével ment szavazni.

"Itt az idő, Békés megye! Mi már választottunk jövőt"

- írta az egyesült ellenzék Békés megye 1-es számú választókerületében induló jelöltje.

Rig Lajos

Az egységes ellenzék Veszprém megye 3. számú választókerületének jelöltje Facebook posztjában elárulta, hogy Kata lánya 800 kilométert utazott Svájcból, de hazajött, hogy szavazhasson.

A jobbikos politikus szerint azért döntött így a lánya, hogy "a több ezer honfitársunkkal együtt egyszer visszatérjenek egy mindenki számára élhetőbb Magyarországra és itt alapítsanak családot".

Rig kifejtette, nagyon felemelő érzés volt lánya egykori tantermében szavazni a jövőről, főleg, hogy pont ebben a teremben tanulnak most a 9 éves testvérei is.

"Sokan több száz kilométert utaznak, órákat várnak, hogy szavazhassanak, arra kérek mindenkit, szánjon a mai napból 20 percet arra, hogy megteszi ezt a gyermekeink jövője érdekében! Mindkét szavazólapon az egyes sorszámot keressétek! Köszönöm!" - zárja bejegyzését.

Üveges Gábor

Az Egységben Magyarországért pártszövetség Borsod-Abaúj-Zemplén megye 4-es számú választókerületének képviselőjelöltje is elment voksolni. Mint írta, a változásra és a jövőre szavazott.

Üveges Gábor szerint ma senki sem maradhat otthon, mindnyájunknak el kell menni.

Brenner Koloman

Az Országgyűlés jobbikos alelnöke, Brenner Koloman Facebook oldalán közzétett videójában arról beszélt, hogy

"most döntünk arról, hogy marad-e a Fidesz egypárti túlhatalma, és a Putyini, orosz út, vagy pedig elindulunk a jólét és szabadság Magyarországa felé."

Az Egységben Magyarországért Győr-Moson-Sopron megyei 4-es számú választókerület közös ellenzéki képviselőjelöltje szerint ő el tudja juttatni a soproni régió polgárainak hangját az Országgyűlésbe.

Magyar Zoltán

A Győr-Moson-Sopron megye 5. számú választókerületében induló ellenzéki jelölt, a jobbikos Magyar Zoltán is leszavazott. Posztjában csak annyit írt: mindannyiunkért.

Lengyel Máté

Lengyel Máté,  az Egységben Magyarországért Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 1-es számú választókerületének képviselőjelöltje Facebook oldalán számolt be arról, hogy ő is leadta a voksát.

Mint írta: Se hó, se eső nem tántoríthat el minket a korszakváltástól!

Szerinte a demokrácia ünnepe van ma.

"Szánjatok Ti is néhány percet a demokráciára! Minden egyes szavazat számít! Számítok Rátok! Számíthattok rám!"

- írta.

Posztja végén valódi képviseletet ígért Nyíregyházának.

Steinmetz Ádám

Az Egységben Magyarországért Somogy megye 3-as választókerületének jelöltje szerint előre kell rakni az x-et, nem hátra. Ezzel arra utalt, hogy az egységes ellenzék pártlistája az első helyen található a szavazólapon.

Steimetz feleségével Balatonkeresztúron húzták be az X-et egy olyan Magyarországért, ahol a gyűlölet nem pálya, és ahol tisztességes munkával, tehetséggel és szorgalommal lehet előrébb jutni, nem pedig párthűséggel.

"Egy olyan jövőért, ahol nem ér senkit hátrányos megkülönböztetés, és ahol a közösség boldogulására szánt pénz nem vándorolhat egyes kiváltságosok zsebébe"

- tette hozzá.

Az ellenzéki politikus szerint a választókkal közösen képesek szebbé tenni Magyarországot, és szűkebb hazáját, Somogyországot!

"Ne feledjétek: együtt erő vagyunk!" - zárul a posztja.

Gyurcsány Ferenc

Leadta a szavazatát Gyurcsány Ferenc is. A DK pártelnöke erről szóló Facebook-posztjához annyit írt:

Sokan mondták, hogy Magyarországon csak akkor lesz kormányváltás, ha majd áprilisban havazik. Akkor hát eljött a nap:)

Szabó Tímea

Én már voltam szavazni. És ti? 
Mit nekünk hóesés, ha a kormányváltás a tét!

- Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke ezt a kommentárt írta bejegyzésében, aki szintén a reggeli órákban megejtette a voksolást.

Schmuck Erzsébet

Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke ugyancsak túl van a szavazáson, bejegyzésében az alábbi módon buzdított a részvételre:

Már szavaztam. Kérem, hogy Önök is tegyék meg egy igazságos, békés és tisztességes megélhetést biztosító hazáért! Szavazzon a kormányváltásra!

Schwarcz-Kiefer Patrik

A jobbikos Schwarcz-Kiefer Patrik is leadta a szavazatát, posztjához pedig a Baranya megye 3-ban induló közös ellenzéki jelölt azt írta:

Én már voltam szavazni! 
A tét egyszerű: múlt vagy jövő, Oroszország vagy Európa!
Szavazzunk az 1-es listára és kérem támogassanak engem!

Nunkovics Tibor

Eljött a nap, amikor történelmet írhatunk, ma és csak ma van meg a lehetőségünk arra, hogy jobbá fordítsuk Magyarország sorsát. Ne feledd, harmadik vagyok a szavazólapon, első leszek a változásban!

- ezeket a gondolatokat fűzte Facebook-posztjához a Komárom-Esztergom megyei ellenzéki képviselőjelölt Nunkovics Tibor, aki jelenleg is a Jobbik országgyűlési képviselője.

Inotay Gergely

Az egységes ellenzék Pest megye 4-es számú választókerületében induló Inotay Gergely szerint ma végre a kezünkbe vehetjük a sorsunk, de ehhez az kell, hogy minél többen menjenek el szavazni.

Ez az az öt perc, amelyen az ország jövője múlik

- fogalmazott posztjában Vác alpolgármestere.

Inotay köszönetet mondott annak a több tízezer szavazatszámlálónak, akik részt vesznek a választás lebonyolításában.

Erdei Sándor Zsolt

Egy élhetőbb, szabad országért szavazott Erdei Sándor Zsolt is, az Egységben Magyarországért Borsod-Abaúj Zemplén megyei 5-ös számú választókörzet képviselőjelöltje.

Kálló Gergely

Én is jövőt választottam!

- így kezdte posztját Kálló Gergely, a dunaújvárosi központú, Fejér megyei körzet ellenzéki jelöltje. A jobbikos parlamenti képviselő hozzáfűzte:

"Természetesen nem csak Titeket buzdítalak a szavazásra, mi is részt vettünk rajta a családommal, ahogy Ti is sokan már megtettétek, hiszen a 9 órás részvételi adatok alapján a választásra jogosultak több, mint 10%-a is felkereste már a szavazókört." 

Ez azonban nem elég! A lehető legtöbb embernek el kell mennie szavazni, elvinni még egy embert. 
Szavazzunk a változásra, válasszuk a békés, biztonságos jövőt! Rajta Fejér4!"

- fogalmazott Kálló.

Szilágyi Szabolcs

Megtettem, amit megkövetelt a haza

- írta Szilágyi Szabolcs, Borsod-Abaúj-Zemplén megye 1-es számú választókerületének egységes ellenzéki jelöltje.

Szilágyi szerint a demokrácia ünnepe van ma, így arra biztatott, hogy mindenki szánjon is néhány percet a demokráciára.

"Minden egyes szavazat számít! Számítok Rátok! Számíthattok rám! - írta.

Tóth Bertalan

Feleségével és legkisebb lányával ment szavazni Tóth Bertalan MSZP-társelnök. Mint írja, éppen akkor szavazott Pécs polgármestere, Péterffy Attila és Pécs alpolgármestere, Ruzsa Csaba is.

Mindhárman az egységes ellenzék helyi jelöltjére és az 1-es listára adtuk a voksunkat

- tette hozzá a szocialista politikus, aki arra is biztatott:

Ha még nem voltál, akkor mindenképp menj el Te is szavazni, és támogasd a helyi ellenzéki jelöltet és az 1-es listát! Ha mindannyian ott leszünk, akkor leváltjuk a kormányt!
Hajrá, kormányváltás!

Donáth Anna

Leadta szavazatát a Momentum elnöke is, természetesen

Egységben Magyarországért ellenzéki szövetség 1-es listájára és a közös egyéni jelöltünkre, a momentumos Tóth Endrére. Menjetek és szavazzatok ti is a kormányváltásra!

A Momentum európai parlamenti képviselője arra kérte követőit, hogy szavazzanak érvénytelenül a homofób népszavazáson, 8 darab X, négy igen, négy nem mellett.

"Vegyük kezünkbe a sorsunkat és hozzuk el mindannyiunk Magyarországát, egy igazságos, emberséges és európai Magyarországot!"

- hangsúlyozta posztjában.

Fricsovszky-Tóth Péter

Picit megviselt az elmúlt 1 év vagy korán van
De hosszas gondolkodás után... Döntöttem:
magamra, a civilekre és egy Szeretetországra szavaztam

- ezt a kísérőszöveget írta Fricsovszky-Tóth Péter, Pest megye Vecsés központú, 7-es körzetének közös ellenzéki, pártfüggetlen jelöltje bejegyzésében, amikor leadta a voksát.

Ander Balázs

Leadta szavazatát az Egységben Magyarországért Somogy megye 2-es számú választókörzetében induló jelöltje is.

Ander szerint választhatjuk a Szent István által ezer éve meghatározott európai utat, vagy dönthetünk az Orbán által követett putyini modell mellett, ami életveszélyes külpolitikai elszigetelődést okoz.

Választhatsz egy demokratikus, önmagával békében élő hazát, vagy dönthetsz egy feudális, korrupt banánköztársaságot építő ország mellett is. Választhatod, hogy Dél-Somogy végre elinduljon felfelé, de dönthetsz a végleges leszakadás mellett is"

- emelte ki a jobbikos politikus.