Rig Lajos: szigorúbb büntetést a mentők ellen elkövetett büntetőfékezésért!

Rig Lajos: szigorúbb büntetést a mentők ellen elkövetett büntetőfékezésért!

Rig Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője Facebook posztjában a mentődolgozók védelme érdekében megkereséssel fordult Pintér Sándor belügyminiszterhez. 

A mentődolgozók védelme érdekében az alábbi megkereséssel fordultam a belügyminiszterhez: "Tisztelt Belügyminiszter...

Közzétette: Rig Lajos – 2021. január 26., kedd

Mint bejegyzésében írja, "a közelmúltban egy felvétel a teljes mentőstársadalom, de talán túlzás nélkül mondhatom, hogy minden jóérzésű honfitársunk felháborodását kiváltotta. Értesüléseim szerint január 12-én, az M7-es autópályán történt az eset. Egy mentő előtt nyomott büntetőféket egy BMW típusú járművet vezető sofőr, amit a mentőautóba szerelt fedélzeti kamera meg is örökített."

Az ellenzéki politikus szerint "a jelenlegi helyzet, a vírusveszély kapcsán elrendelt intézkedések kétségtelenül frusztrálóan hatnak a társadalom tagjaira, de rendkívül káros lenne, ha ennek mások is ilyen formában adnának nyomatékot."

A jobbikos képviselő megjegyezte,

"emlékeim szerint a múlt év márciusában is volt egy hasonló eset, akkor a szolnoki rendőrök meg is kezdték a nyomozást, de eredményes nyomozati munkáról, a felelős elmarasztalásáról szóló híradásokkal - emlékeim szerint - akkor nem lehetett találkozni."

Rig Lajos közölte, pártja

szigorúbb büntetést követel a mentők ellen elkövetett büntetőfékezésért.

Íme a kérdések, amelyekre tájékoztatást vár Pintér Sándortól:

  • Az elmúlt három évben hány esetben szerzett tudomást a nyomozó hatóság mentőautóval szemben alkalmazott büntetőfékezésről?
  • Hány esetben sikerült az elkövetőket azonosítani, majd felelősségre vonni?
  • A kormány álláspontja szerint a jelenlegi szabályozás rendelkezik-e kellő visszatartó erővel a büntetőfékezést alkalmazók kapcsán?
  • Fentiekre várom megtisztelő válaszát, de mindenekelőtt arra, hogy a konkrét esetben megtörtént-e a szükséges felelősségre vonás?