Rogánéknál ez a szokás: nyáron is helikopterrel siettek egy lagziba

Az Alfahír értesülései szerint Rogánék nemrégiben balatoni villájuk közeléből utaztak el helikopterrel.

Napok óta hangos a sajtó Rogán Antal helikopter-ügyétől.
 
A miniszter hétvégén feleségével, Rogán Gaál Cecíliával együtt helikopterrel tért haza egy nyírtasi lagziból, amiről a sajtó hírt adott, Rogán pedig kínos magyarázkodásba kezdett.
 
- Először letagadta a helikopterezést, és perrel fenyegetőzött, ám miután a Népszabadság bemutatta a landolásról készült fotókat, elérhetetlenné vált.
- Az információ a lagziban fellépő Kis Grófó Facebook-bejegyzéséből is kiderült: a zenész megírta, hogy Rogán helikopterrel érkezett a lagziba, és igazi bulibárónak nevezte a minisztert. Igaz, a poszt meglehetősen hamar eltűnt Grófó oldaláról.
- A bérelhető helikoptert üzemeltető cég vezetője először azt mondta, nem tudja, merre járt a jármű, de amúgy sem árulhatná el a diszkréció miatt. Pár órával később viszont mégis nyilatkozott, mint mondta, üzleti kapcsolatban áll Rogán feleségének vállalkozásával, az üzlet pedig puszta barter volt, Rogánéknak fizetni sem kellett érte (nagyjából 750 ezer forintba kerülne egy ilyen út), sőt, ő ajánlotta fel, hogy hazahozza őket Mándokról, hogy a családnak ne kelljen a kisfiúval éjszaka autózni.
- Később kiderült, hogy éjszakai utazásról amúgy sem volt szó, a helikopter másnap délelőtt landolt.
- A Bors később kiszámolta, hogy Rogánék mindössze két percet spóroltak azzal, hogy nem autóval, hanem helikopterrel mentek haza, az esküvő helyszínéről ugyanis még Mándokra, Budaörsről pedig Pasa parki otthonukba kellett utazniuk.
 
Az Alfahír úgy értesült, hogy a közelmúltban nem ez volt az egyetlen helikopteres utazása a Rogán-családnak: nyáron balatoni nyaralójukból szintén egy lagziba igyekeztek, ekkor odafelé döntöttek a légi közlekedés mellett.
 
Korábbi sajtóhírekből kiderült: Rogánnak Balatonlellén található egy - a vagyonnyilatkozata szerint 130 négyzetméteres, egyes számítások szerint ennél jóval nagyobb -villája, melyet nagymamájától örökölt 2008-ban, az idős asszony halála előtt pár hónappal vásárolta meg a házat.
 
Felkerekedtünk, hogy megtudjuk a korábbi helikopteres utazás részleteit, ám a balatonlellei - információink szerint jelentős felújításon is átesett - villából nem sokat láttunk, mert a család egy magas kerítéssel vette azt körbe.
 
 
A helyiekkel beszélgetve megtudtuk: Rádpusztán található egy gasztro-élménybirtok, ahová rendszeresen járnak komoly politikusok, állításuk szerint akár helikopterrel is, ám mint kiderült, Rogánék nem innen szálltak fel.
 
A helikopter többek állítása szerint egy közeli településre, Látrányba érkezett és innen indult tovább Rogánékkal, így ellátogattunk oda is. Itt már több lakó is megerősítette: idén nyáron látták leszállni a légijárművet egy közeli vállalkozó birtokán, percekkel később pedig autóval érkeztek meg Rogánék, hogy aztán rögtön tovább is álljanak.
 
A gép egy helyi vállalkozó birtokáról szállt fel, a miniszter tehát igyekezett kerülni a feltűnést, ám az alig 1400 fős településen így is szemet szúrt a lakóknak a nem mindennapi látvány.
 
Az általunk bemutatott fotókon ráadásul többen felismerni vélték azt a helikoptert, mely előző hétvégén Mándokról szállította Budaörsre a politikust és családját.
 
Rogán Antal 2005-ben ellenzéki politikusként egyébként felszólította Kóka János SZDSZ-es minisztert, hogy saját helikopterét ajándékozza a mentőszolgálatnak. Gulyás Gergely Fidesz-alelnök erre vonatkozó kérdésünket viccesnek találta.
 
(Címlapképünk illusztráció.)