Rokonokhoz, haverokhoz kerülnek az állami földek! A Jobbik azonnal leállítaná a privatizációt

A Jobbik továbbra sem hajlandó részt venni a kollégiumi szobatársak bandaháborújában, ezért nem támogatják azt az újabb javaslatot sem, melyről jövő héten fog határozni a parlament.

A javaslattal a Fidesz a polgári törvénykönyvön keresztül próbál meghekkelni egy kétharmados törvényt. Magyar Zoltán elmondta: a Jobbik az Alkotmánybírósághoz fog fordulni, mert a kormánypárt olyan durva jogsértéssel próbálja megkerülni a saját maga által megszavazott alaptörvényt, amire még példa sem volt. (A Simicska-Orbán harc ezen fejezetéről itt olvashat bővebben.)

A Jobbik azért támadja majd meg a javaslatot, mert szeretnék, ha minél több állami föld maradna a nemzet tulajdonában, ahelyett, hogy kijátsszák azokat a haveroknak.

Magyar Zoltán rámutatott: félelmeik beigazolódtak, például Fazekas Sándor miniszter rokonsága is szépen tarol a privatizációban is. A képviselő megemlítette Bekecs Péter nevét, aki 50 és 100 millió forint körüli földek tulajdonjogához jutott. Fazekas Szabolcs, aki nem rokona, csak fideszes társa és jóbarátja a miniszternek, feleségével együtt korábban 400 hektár földet bérelhetett, melynek egy jelentős részét most szintén tulajdonná tudták változtatni.

A Jobbik politikusa elmondta: maga is jelen volt Fazekas Sándor délelőtti sajtótájékoztatóján, ahol a miniszter válaszolni sem volt hajlandó a fentieket firtató újságírói kérdésre, ezért jövő hétfőn a Parlamentben majd ő fogja feltenni a kérdést Fazekasnak.

Magyar végül emlékeztetett: több mint két hét telt el a privatizáció elindítása óta, ami már most megbukott. Külföldiek, spekulánsok és fideszes rokonok jutnak hozzá az állami földekhez, ezért a Jobbik szerint nincs más lehetőség, mint a privatizáció azonnali leállítása, az eddig értékesített vagyon helyzetét pedig felül kell vizsgálni és visszaszerezni a magyar emberek számára.