Róna Péter: Az önkormányzatok az Orbán-kormány kikerülésével jussanak EU-s pénzekhez!

Róna Péter: Az önkormányzatok az Orbán-kormány kikerülésével jussanak EU-s pénzekhez!

A Jobbik független EP-listavezetője úgy látja: a Fidesz alaptörvénye nem védte meg az önkormányzatokat a NER zsarnokságától, sőt éppen a kivéreztetésük forgatókönyve lett.

"A Jobbik-Konzervatívok EP-listavezetőjeként határozott célom az önkormányzatok és az önkormányzati szövetségek segítségével összeállítani egy olyan programot, amelyet az Európai Parlamentben képviselni tudok" - fogalmazta meg Róna Péter közösségi oldalán hétfőn.

A közgazdászprofesszor hozzátette, programjának célja, hogy az önkormányzatok az Orbán-kormány kikerülésével közvetlenül jelentős összegű uniós pénzekhez juthassanak, ezzel teremtve meg önállóságuk alapját, és ezzel mutatva alternatívát a magyar embereknek a jelenlegi kormánnyal szemben.

A Jobbik pártfüggetlen jelöltjének posztjából az is kiderül, hogy véleménye alapján

a Fidesz alaptörvénye nem védte meg az önkormányzatokat a NER zsarnokságától, sőt éppen a kivéreztetésük forgatókönyve lett.

Egy szintén ma kelt bejegyzésében Róna egyértelművé tette:

készen áll arra, hogy oxfordi közgazdászként a legjobb szakmai tudásával szolgálja a hazáját az Európai Unióban a június 9-i választások után.

"Ti készen álltok arra, hogy ajánlást adjatok? Ha már megtettétek, hálásan köszönöm! Ha nem, és pótolnátok, akkor írjatok üzenetet és megbeszéljük, hogy hol tudtok a lakóhelyetekhez legközelebb ajánlást adni" - zárta mondanivalóját Róna Péter.

Róna jelezte, mint egyetlen civil és független EP-listavezetőt hétfőn Budapesten az alábbi helyszíneken lehet támogatni az ajánlásokkal:

📍8-11-ig a Lehel téren és a Fehérvári úti Vásárcsarnoknál

📍15-19-ig az Örs vezér terénél a metró és hév kijáratnál

A professzor azt is megjegyezte, feltölti az a sok-sok pozitív energia, amit a választóitól kap.

(Címlapkép: Róna Péter - Béli Balázs/Alfahír)