Sanyi moziba ment, előtte azért még kirabolt egy trafikot

K. Sándor moziba szeretett volna menni, ehhez pedig pénz kell, így számára kézenfekvő volt, hogy kirabol egy dohányboltot. Korábban nem nézhetett sok bűnügyi krimit, mert testvére élettársának a kocsijával mentek portyára, hamar elkapták őket.

A police.hu beszámolója szerint a Szeged Plázában fogták el a rendőrség nyomozói K. Sándort, akit azzal gyanúsítanak, hogy 2015. január 6-án 3 óra 35 perckor kirabolta a szegedi Zárda utcában lévő Nemzeti Dohányboltot. A 27 éves férfi arcát egy sállal és egy napszemüveggel takarta el, amikor belépett az üzletbe. A nála lévő késsel a bevétel átadására kényszerítette az eladót, majd elmenekült.

A nyomozók hamar megállapították, hogy a támadó egy autóval távozott a helyszínről. A kocsit 2015. január 8-án megtalálták a Szeged Pláza mélygarázsában, majd néhány perccel később a vásárlótérben elfogták a gyanúsítottat is, miközben párjával moziba tartottak.

Sanyi pórázon (Fotó: police.hu)

Röviddel ezután kiderült, hogy K. Sándort a rablásban testvérének élettársa segítette sofőrként. Ő az esti órákban feladta magát, miután megtudta, hogy a rendőrök megyeszerte keresik. A nyomozók a házkutatások során lefoglalták a bűncselekmény elkövetéséhez használt kést és sálat.

A rablópáros ellen felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárást. Mindketten előzetesben várják sorsuk jobbrafordulását.