Savas esőt okoztak a lángra kapott konténerek Brazília legnagyobb kikötőjében

A raktár tulajdonosa, a hűtéshez és különböző szállítóeszközök működtetéséhez használandó vegyi anyagokat exportáló Localfrio vállalat tájékoztatása szerint a tüzet okozó konténerek savat, szódium-dikloroizocianurátot, illetve fertőtlenítőszereket tartalmaztak.

A város polgármestere, Mario Antonieta de Brito szerint 66 embert kellett légzési nehézségekkel kórházba szállítani.

A kiégett raktárat, és a környező lakóépületeket kiürítették, a lakosságot pedig arra kérték, hogy maradjanak zárt helyen, és semmiképp se érintkezzenek az esővízzel, mert olyan anyagok jutottak a csapadékba, melyek égési sérüléseket okozhatnak az emberi bőrön.

A hatóságok szerint a tüzet sikerült ugyan megfékezni, de még mindig füst van a helyszínen. A tűzoltók kénytelek voltak nem vízalapú módszerekkel oltani a lángokat, mivel a tüzet okozó kémiai reakciók pont attól indultak be, hogy csütörtökön esővízzel érintkeztek a konténerekben tárolt anyagok.

 

Ég a veszélyes anyagokat tároló konténertelep Brazíliában. Az ipari társadalom aktuális bukása kapcsán minden esetben ...

Közzétette: Alfahír Ökonemzet – 2016. január 16.

Santos Brazília legnagyobb nyersanyag-export kikötője, itt fut keresztül a világon első számú szójabab-, cukor-, és kávéexportőr ország szinte teljes kiviteli forgalma.

A tűz miatt az 53 terminálból csupán 2, a kigyulladt Localfiro, valamint a közvetlenül mellette található állt le, a többi egység zavartalanul működik, és jelenleg tartalékkészletből dolgozik.