Schadl bűntársai valóban nem ismertek semmilyen határt: se inkasszóban, se kenőpénzben

Schadl bűntársai valóban nem ismertek semmilyen határt: se inkasszóban, se kenőpénzben

"2020 júliusában a feleségem számlájáról váratlanul leemeltek 61 874 forintot. A banki közleményben M. Eszter végrehajtó neve és egy hiányos végrehajtási ügyiratszám szerepelt. Fogalmunk sem volt, hogy milyen ügyben, milyen alapon inkasszózta a számlát, mert semmilyen levelet vagy egyéb dokumentumot nem küldött nekünk"

mondta Dióslaki Gábor, a Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetségének elnöke a 24.hu-nak, aki először telefonon, majd emailen próbálta meg felvenni a kapcsolatot a végrehajtóval. A portál birtokába került dokumentációból kiderül: se szó, se beszéd emelt le az adós számlájáról egy vitatott tartozást M. Eszter önálló bírósági végrehajtó.

A végrehajtási jegyzőkönyvet és ügyiratokat másfél hónappal az inkasszó után küldte csak el, pedig azt legkésőbb a behajtással egy időben kellett volna a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar ajánlása szerint. Ez azért is fontos, mert enélkül lehetetlen fellebbezéssel vagy kifogással élni a vitatott eljárás miatt - derült ki a cikkből. 

A papírból kiderült, hogy egy 14 ezer forintos parkolási pótdíj és járulékai miatt terhelte meg M. Eszter Dióslakiék számláját több mint 61 ezer forinttal.

Jellemző, hogy még a pénzügyi érdekvédő is reménytelennek érezte akkor a küzdelmet, és nem is harcolt tovább, inkább lenyelte a veszteséget.

"Tudta, hogy védett személy, nem kellett foglalkoznia azzal, hogy milyen jogsértéseket követ el"

– vélekedett a portálnak Sióslaki.

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar vezetése novemberben bukott le, akkor tartóztatták le Schadl György elnököt és több más végrehajtót, köztük M. Esztert is. Az ügyészek szerint ő fizette a legtöbb kenőpénzt, 254,8 millió forintot Schadlnak. M. Eszter 2018-ban alapította Budán a végrehajtói irodáját, kinevezésében pedig Völner Pál igazságügyi államtitkár is szerepet játszott a nyomozók szerint. A fideszes politikusnak ugyanis Schadl összesen 83 millió forintnyi vesztegetési pénzt fizetett, hogy az általa kijelölt személyeket, köztük M. Esztert nevezze ki végrehajtónak.