Schadl-Völner-ügy: Schadl B. Helgának és idősebb Schadl Györgynek kellett megjelennie a bíróságon

Schadl-Völner-ügy: Schadl B. Helgának és idősebb Schadl Györgynek kellett megjelennie a bíróságon

Völner Pál ezúttal sem jelent meg, őt jövő kedden hallgatja meg a Fővárosi Törvényszék, Schadl Györgyöt most is kommandósok kísérték.

A Schadl-Völner korrupciós per csütörtöki tárgyalási napján Schadl György feleségét, B. Helgát és idősebb Schadl György vádlottakat hallgatta meg a Fővárosi Törvényszék. Mindkét vádlottat pénzmosással vádolja az ügyészség, mert Schadl György már előzetesben telefonon arra utasította feleségét és édesapját, hogy egy bérelt széfben rejtsék el a le nem foglalt órákat és ékszereket, amelyek összértéke mintegy 110 millió forint volt. Ezt B. Helga és idősebb Schadl György meg is tette, csakhogy a hatóság lehallgatta a telefonbeszélgetést, így a rendőrök meghiúsították a vagyon kimentését.

B. Helga jelezte, nem kíván vallomást tenni, korábbi rendőrségi vallomását fenntartja és kijelentette, hogy nem követett el bűncselekményt. Dr. Tóth Erzsébet ezután felolvasta a vádiratot. Ezt követően szólították idősebb Schadl Györgyöt, aki ellentétben B. Helgával úgy döntött, vallomást tesz a bíróság előtt, de érdemben nem fűzött hozzá semmit korábbi vallomásához. Bűnösségét továbbra sem ismerte el és fenntartja a korábbi gyanúsítotti vallomásait, azonban közölte, kérdésekre nem kíván válaszolni.

Dr. Tóth Erzsébet ezután berekesztette a tárgyalást. Völner Pál volt igazságügyi miniszterhelyettest és államtitkárt, az ügy másodrendű vádlottját jövő kedden hallgatja meg a Fővárosi Törvényszék.

Címlapkép: Schadl György érkezik a tárgyalásra. Fotó: Alfahír/Verebes Károly