Négyszeres világbajnokot igazolhat az Aston Martin, míg egy egyszeres világbajnok távozhat a Forma-1-ből

Négyszeres világbajnokot igazolhat az Aston Martin, míg egy egyszeres világbajnok távozhat a Forma-1-ből

Sajtóértesülések szerint a Ferrarinál kegyvesztetté vált Sebastian Vettelt augusztus elején bejelenti a Racing Point, amely jövőre már Aston Martin néven fut majd a száguldó cirkuszban. 

A hírek szerint a négyszeres világbajnok Vettel a mexikói, Sergio Pérez helyére érkezik az alakulatnál. Így az egyébként jobban teljesítő mexikói versenyző új istálló után nézhet. Az ESPN Mexico szerint Pérez valószínűleg a Ferrari égisze alá tartozó, Alfa Romeo csapatánál köthet ki. 

Ebben az esetben, Kimi Raikkönen vagy Antonio Giovinazzi távozhat az Alfa Romeo-tól. A legnagyobb esély a finn távozására van, ugyanis az utóbbi időben többször is tett utalást arra, hogy lehet ez lesz az utolsó szezonja. Így Pérez, az utolsó ferraris világbajnok helyére érkezhet. 

Tovább bonyolíthatja a helyzetet, hogy az egyik Ferrari akadémista, az orosz Robert Shwartzman kiváló teljesítményt nyújt az F2-ben, ráadásul a tehetséges pilóta, tavaly az F3-at is megnyerte. Így nagy nyomás nehezedhet az olasz istállóra. Könnyen előfordulhat, hogy akár Giovinazzi ülése is veszélybe kerülhet.