Segített az összefogás ereje: Bence otthon gyógyulhat

A Jobbik Szeretetszolgálat jelképesen átadta steril szobára és családja megsegítésére gyűjtött összeget csontvelő átültetésen átesett Bencének.

A leukémiával küzdő istenmezejei kisfiú, Kecskés Bence javára két hónappal ezelőtt indult gyűjtés. Az országossá bővülő összefogás - amelyhez az Alfahír is csatlakozott - eredményeképpen

sikerült összegyűjteni a szükséges pénzt a steril szoba kialakításához,

amely nélkülözhetetlen ahhoz, hogy otthon, családja körében folytathassa gyógyulását.

A Jobbik Szeretetszolgálat főtitkára, Kiss Gabriella úgy fogalmazott: Bence "a legbátrabb kisfiú", akit valaha megismert. Elmondta: a szervezet százezer forinttal járult hozzá a steril szoba létrehozásához, majd a nyilvánossághoz fordultak további segítségért. A felhívás a Facebookon több mint negyvenezer emberhez jutott el, akik közül nagyon sokan adakoztak kisebb-nagyobb összeggel a nemes célra. A szeretetszolgálat megkeresett olyan vállalkozókat is, akik eszközökkel, vagy munkájukkal nyújtottak fontos támogatást. A szervezet kupakgyűjtést is indított, amely a mai napig tart. Kiss Gabriella hangsúlyozta:

"Budapesttől Tatabányáig, Szolnoktól Boconádig" példaértékű országos összefogás született Bence gyógyulásának támogatására.

A kisfiú az adományokból kialakított steril szobának köszönhetően

két hónap óta először hazalátogathat a hétvégére.

Milder Hermann, Istenmezeje polgármestere elmondta: Bence mellett soha nem látott összefogás bontakozott ki a településen és környéken. Volt, aki pénzzel, volt, aki munkájával nyújtott önzetlenül segítséget. Felidézte: a kisfiú javára meghirdetett jótékonysági bálra

"többen jöttünk el, mint amennyien befértünk."

Az istenmezejeiek mintegy 700 ezer forintot gyűjtöttek össze a család megsegítésére.

Sneider Tamás, a Jobbik Szeretetszolgálat Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta: a szervezet egy éve jött létre, és ez alatt az idő alatt számos nehéz sorsú családon segítettek. Nyáron olyan gyerekeket és szüleiket üdültettek országszerte, akik nem engedhették volna meg maguknak önerőből a közös pihenést. Hozzátette: talán ez a kezdeményezés volt az, "ami a szívünkhöz leginkább közel állt."
 

"A rászoruló, de munkából élő magyar családokat segítjük"

Mit érdemes tudni a Jobbik Szeretetszolgálat Alapítványról? Mikor alakultatok és milyen céllal működtök?A Jobbik Szeretetszolgálat Alapítvány 2015 novemberében alakult, az alapítók szándéka pedig az volt, hogy a szervezet önkénteseken keresztül az egész Kárpát-medencében segítse a rászoruló gyermekeket és családokat, illetve megkeresse és összehozza a segíteni kívánó adakozókat a segítségre szorulókkal.