Simicska lapja is üzent

A Magyar Nemzet vezércikke szerint személyi változások is fontosak lennének a kormányban.

„Több is veszett a kormánypártok számára tegnap Veszprémben, mint a kétharmad. Nem szakadt meg ugyanis a Fidesz hónapok, egészen pontosan a nagy fölénnyel megnyert önkormányzati választások óta tartó rossz sorozata – vereség Ózdon, Újpesten, Mezőtúron és másutt –, mi több, most már egy olyan terepen is kudarcot vallott, amit hagyományosan az övének tekintenek” – írta mai vezércikkében a Magyar Nemzet.
 
A cikket az a Szerető Szabolcs jegyzi, aki korábban a Magyar Nemzet, a Hír Tv és a Lánchíd Rádió több vezetőjével közösen nyújtotta be lemondását február 6-án, de pár nap múlva azt visszavonta, mondván „elhamarkodott döntést” hozott.
 
Emlékezetes, a lemondást tudató közlemény után az internetes sajtót ellepték az addig teljesen háttérben maradó tulajdonos, Simicska Lajos keresetlen szavai, aki többek közt azt mondta: „Bemegyek, és mindenkit kibaszok!”.
 
A jelenleg is a Simicska Lajos-féle lap főszerkesztő-helyetteseként ténykedő szerző azt írta, „a voksolás eredménye visszatükrözi az utóbbi hónapokban a közvélemény-kutatások által jelzett trendet: a Fidesz–KDNP-től nagyon sok korábbi támogatója fordult el. A veszprémi befutó ráadásul még szorosnak sem mondható, Kész Zoltán sima győzelmet aratott”.
 
Az írás úgy fejeződik be, mintha maga Simicska Lajos üzent volna.
„A miniszterelnöknek – ha úgy ítéli meg – hatalmában áll korrigálni a kormány politikáján, személyi változtatásokról is szabadon határozhat. Ésszerű lenne lépnie, hiszen a Fidesz–KDNP támogatottságának eróziója kezd elgondolkodtató méreteket ölteni”
– bár a szerző hozzáteszi, „persze lehet azt is mondani, hogy a következő általános választás még nagyon messze van”.
 
Információink szerint egyébként a lapnál sokan fellélegeztek az elmúlt napokban, mert most már olyasmiről is írhatnak, amiről korábban nem lehetett, vagy legalábbis nem úgy.