Simonka Györgyöt gyanúsítottként hallgatták ki egy tanú megvesztegetése miatt

Simonka Györgyöt gyanúsítottként hallgatták ki egy tanú megvesztegetése miatt

Mint korábban megírtuk, Polt Péter indítványa után februárban az Országgyűlés 174 igen, 1 nem és 1 tartózkodás mellett felfüggesztette a dél-békési fideszes képviselő, Simonka György mentelmi jogát.

Simonka azt állítja, ártatlan - és még a meghívót is késve kapta meg a mentelmi bizottság ülésére

Hétfőn döntött az Országgyűlés a dél-békési fideszes képviselő, Simonka György országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztéséről. Ennek eredményeképp 174 igennel, 1 nemmel és 1 tartózkodással Simonka mentelmi jogát felfüggesztették. A Fidesz országgyűlési képviselője nem vett részt a mentelmi bizottság ülésén, közleményben reagált legújabb ügyére: azt állítja, ártatlan.

A 24.hu most azt írja, újabb bűncselekmény miatt hallgatták ki gyanúsítottként a jelenleg büntetőeljárás alatt álló Simonka Györgyöt. A Központi Nyomozó Főügyészség által küldött tájékoztatása szerint

az országgyűlési képviselő cselekménye, két rendbeli, hatósági eljárásban elkövetett vesztegetés megállapítására alkalmas.

A Központi Nyomozó Főügyészség emiatt gyanúsítottként hallgatta ki az országgyűlési képviselőt.

Mint írják, a megalapozott gyanú lényege, hogy miután Simonka György a gyanúsítotti kihallgatása előtt tudomást szerzett a szervezetten elkövetett bűncselekmények kapcsán indított büntetőeljárásról, pénzzel azt akarta elérni, hogy az egyik őrizetbe vett gyanúsított ne tegyen rá terhelő vallomást, továbbá hogy az egyik tanú előre egyeztetett tartalmú vallomást tegyen kihallgatása során.

A portál egyébként úgy tudja, Simonka mai, csütörtöki gyanúsítotti kihallgatásán nem tett vallomást és panasszal élt a gyanúsítás ellen.

Mint ismert,  Simonka György és társai ellen bűnszervezetben elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás  és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás. Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség 33 személy ellen emelt vádat 2019 augusztusában.