Nem ment el a tárgyalásra Simonka György

Nem ment el a tárgyalásra Simonka György

"A bíró megállapítja, hogy a tárgyaláson László Attila Tibor vádlott megjelent, Simonka György vádló a tárgyaláson nem jelent meg."

Így indult a Battonyai Járási Bíróságon az a per, amit a fideszes országgyűlési képviselő egy Facebook-poszt miatt indított 2018-ban, amiért abban választási csalással kapcsolatban emlegették.

Az ügy viszont váratlan fordulatot vett, ugyanis a tárgyaláson az is kiderült, hogy Simonka 2019. december 29-én ejtette a vádat. A bíróságnak így szintén ejtenie kellett a vádat.

Ami meglepő volt ebben az az, hogy Simonka visszavonja a feljelentését.

Ezzel kommentálta az ügy ejtését László Attila Tibor, aki ellen azért indítottak eljárást, mert az egyik legnépszerűbb közösségi oldalon megosztott egy posztot. A bejegyzést eredetileg egy Angliában élő magyar férfi írta, aki interneten keresztül lekérte, hogy mely országgyűlési képviselőjelöltek ajánlóívén szerepel a neve. Kiderült, hogy több kamupártnál is "aláírt", annak ellenére, hogy

az ajánlásgyűjtés időszakában nem is tartózkodott Magyarországon.

A továbbosztott posztban a Simonka szűkebb pátriájához tartozó Medgyesegyháza polgármesteri tisztségéért korábban is induló ellenzéki politikus arra utalt, hogy Simonka György és csapata álla a kamu aláírások mögött.

Simonka György rágalmazás miatt perelte be a poszt íróját és az ellenzéki politikust, azonban az előkészítő tárgyaláson már csak László Attila Tibor esetében tartotta fent a vádat, a poszt eredeti szerzőjével szemben ejtette. A fideszes országgyűlési képviselő azt szerette volna, ha a bejegyzés miatt bocsánatot kér, de ezt nem volt hajlandó megtenni. László korábban ezt azzal magyarázta, hogy 

Az itt élő lakosságnak szánt, de menet közben ellopott uniós pénzből kitömött családi bankszámlák és tízmilliós terepjárók hamis fényében tönkrement és elüldözött emberek miatt sem tenném meg soha. Egyébként is az ördöggel nem kötünk egyezséget, mert az ilyen szövetség kivétel nélkül a pusztulásba vezet és örök kárhozatra ítéltetik.

Nem ment el a tárgyalásra Simonka György

A Fidesz büntetőeljárás alatt álló országgyűlési képviselője egy általa kezdeményezett rágalmazási perben kellett volna megjelennie a battonyai bíróságon. A meglepetés csak ezután érkezett. Kövessen minket a legfrissebb videókért! Facebook: https://www.facebook.com/nemzetitv Youtube: https://youtube.com/user/nemzeti1tv Instagram: https://www.instagram.com/nemzeti1tv/ Web: https://www.n1tv.hu

Már más dolga is van már Simonkának

Az idő Lászlót igazolta, viszont Simonka Györgynek közben más dolga akadt. A fideszes képviselő és köre ellen tavaly szeptemberben vádat emeltek bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt. A saját választókörzetét a vád szerint szétlopó Simonkára nyolc és fél év börtön vár.

Vissza nem térítendő pályázati pénzek elsíbolásával összesen 1,4 milliárd forint kárt okozhatott a fideszes képviselő és 32 tagú bandája a magyar államnak. Simonka György az ügy harmadrendű vádlottja, őt a sorban az ügyben kulcsfontosságú szerepet betöltő Magyar Termés TÉSZ Kft. és Paprikakert TÉSZ Kft. volt vezetői előzik meg.

A 24.hu december végén kiderítette, hogy az ügyben miket foglaltak le a politikustól és családtagjaitól, de ezek értéke a töredékét sem éri el annak a pénzmennyiségnek, amit a vád szerint a saját zsebeikbe csatornáztak.