Egy Srí Lanka-i razzia során robbanó mellényeket és robbanószereket találtak

Egy Srí Lanka-i razzia során robbanó mellényeket és robbanószereket találtak

Közben a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia adománygyűjtést hirdetett.

Tizenöt ember - köztük hat gyermek - holttestére bukkantak Srí Lanka keleti részén egy lakóházban, abban a körzetben, ahol korábban lövöldözés tört ki a biztonsági erők és fiatal muszlimok között - közölte szombaton a hadsereg szóvivője – írja az MTI.

A pénteki lövöldözés hat nappal a húsvétvasárnapi véres merényleteket követő razzia során tört ki a Batticaloától - az öngyilkos merényletek egyik színhelyétől - nem messze fekvő Sammanthurai városban. A térségben robbanások voltak, és amikor a katonák a helyszínre érkeztek, fegyveresek rájuk lőttek. A razzia során robbanó mellényeket, robbanószereket, detonátorokat és fémgolyókat találtak. Rendőri és katonai források korábban azt jelentették, hogy a lövöldözés során legalább négy - feltehetően az Iszlám Állam terrorszervezethez tartozó - fegyverest öltek meg.

Gyűjtést hirdet a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) sajtószolgálata szombaton közölte, hogy a húsvétvasárnap Srí Lankán elkövetett terrortámadások sérültjei, az áldozatok családtagjai javára és a megrongált templomok helyreállítására gyűjtést szerveznek pünkösdvasárnapig.

Június 9-ig az adományokat a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 11100104-18181490-14000003-as bankszámlaszámára várják. Külföldről a HU 70 1110 0104 1818 1490 1400 0003 (SWIFT kód: CIBHHUHB) IBAN számra lehet utalni.

Közleményükben úgy fogalmaztak:

"kérjük paptestvéreinket, a híveket és minden jó szándékú embert, hogy nagylelkű adományaikkal segítsék keresztény testvéreinket és imáikban emlékezzenek meg az áldozatokról és családjaikról".