Stabilitást és megújulást ígér a Jobbik-Konzervatívok új elnöksége

Stabilitást és megújulást ígér a Jobbik-Konzervatívok új elnöksége

A párt vissza kíván térni arra az útra, amiről évekkel ezelőtt letért, hogy a választók bizalmát elnyerve képviselhesse a magyar emberek érdekeit. A problémák súlyának megfelelő, határozott, kőkemény válaszokat ígérnek.

Felelős döntést hozott a Jobbik-Konzervatívok tagsága a párt kongresszusa szombaton: megalakult a Jobbik új elnöksége Adorján Béla vezetésével. Az új elnök a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei közgyűlés képviselőjeként, illetve vásárosnaményi önkormányzati képviselőként dolgozott a politikában. Megválasztása bebizonyította, hogy személye elfogadott a pártban és számíthat a tagság bizalmára.

Óriási szükség van most közösségünknek az összefogásra és bizalomra, ami ahhoz is kellett, hogy megalakulhasson a párt új elnöksége

– jelentette ki Adorján Béla a tisztújító kongresszus utáni sajtótájékoztatón.

Elismerte, hogy a párt egy olyan tragikus választási eredményen van túl, ami szükségszerűen megkívánja, hogy számot vessenek a múltjukkal, hogy jövőképet tudjanak adni a magyar választópolgároknak és a Jobbik tagságának. Az új elnökség megválasztásával megalapozták a rendet a pártban – hangsúlyozta az új elnök.

„Bizton állíthatom, hogy a körülöttem látható alelnökök mind egyéni adottságaikban, mind a párt iránti elkötelezettségükben alkalmassá tesznek minket arra, hogy stabilitást és új irányt szabjunk a Jobbik-Konzervatívoknak” – szögezte le Adorján Béla. Reméli, hogy sikerül megerősíteni a párt társadalmi bázisát és visszavezetni a Jobbikot arra az útra, „amiről néhány éve a sok zűrzavar miatt letért”. Komoly munkát ígért a pártelnök, melynek elsődleges lépése megerősíteni a kapcsolatot a tagsággal, illetve újraépíteni a választókkal a bizalmi viszonyt.

Arra vállalkozom, hogy az emberektől eltávolodott politikát újra visszavezessem arra az útra, ami közvetlenül a magyar emberek problémájával foglalkozik

– fogalmazott Adorján Béla.

Azt ígérte: a Jobbik a súlyuknak megfelelő választ fog adni a problémákra, „ha súlyos a probléma, határozott, kőkemény választ” fognak adni. Szerinte fontos, hogy a politika bizalmat ébresszen és reményt keltsen a választókban. Adorján kifejezte hitét abban, hogy erős csapatként fognak tudni együtt dolgozni az új elnökséggel.

A Jobbik-Konzervatívok általános elnökhelyetteseként Dr. Brenner Koloman fogja segíteni Adorján Béla munkáját. Kvárik Anita továbbra is tagja marad a párt elnökségének, akinek egy még meg nem nevezett feladatköre lesz a párt rendbetételében. Ander Balázs országgyűlési képviselő, Z. Kárpát Dániel országgyűlési képviselő és Dr. Lukács László György, a Jobbik parlamenti frakcióvezetője továbbra is maradnak az elnökségben. Újként Révi Attila és Kesztyűs Attila is alelnök lett.

Adorján Béla úgy foglalta össze az előttük álló időszak terveit, hogy az új elnökség egyszerre fog stabilitást és megújulást hozni a Jobbik-Konzervatívok számára, melynek célja, hogy hatékonyan képviselhessék a magyar emberek érdekeit.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)