Adorján Béla lett a Jobbik-Konzervatívok elnöke

Adorján Béla lett a Jobbik-Konzervatívok elnöke

A június 9-i választás után az ellenzéki párt bejelentette, hogy a hónap végére tisztújító kongresszust hívnak össze. A megújulás jegyében a Jobbik most új elnököt választott.

A Jobbik-Konzervatívok XXXIII. tisztújító kongresszusán Adorján Bélát választották a párt elnökévé a küldöttek 90,79 százalékkal – írta a párt a tisztújításról kiadott sajtóközleményében.

Adorján Béla 15 éve tagja a Jobbik közösségének.

Jelenleg a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei közgyűlés tagja, Vásárosnamény önkormányzati képviselője, népi iparművészként, alkotó emberként dolgozik – írták. A párt megerősödését a radikálisan őszinte politizálásban látja. Elsődleges célja, hogy visszahozza a Jobbik egykori közösség- és emberközpontúságát, hogy újra otthonuknak érezhessék a választók a pártot – emelte ki a sajtóközlemény.

Az ellenzéki párt eddigi elnöke, Gyöngyösi Márton a korábban felröppent sajtóhíreket megcáfolva leszögezte, hogy nem is indult az elnökségért.

A Jobbik tisztújító kongresszusa az alelnökök megválasztásával folytatódik, melynek eredményéről a kongresszust követően, a 17 órakor kezdődő sajtótájékoztató keretében adnak tájékoztatást.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)