95 éves nénit köszöntött fel maszk nélkül egy nyugdíjas klubban Szabó Zsolt fideszes parlamenti képviselő

95 éves nénit köszöntött fel maszk nélkül egy nyugdíjas klubban Szabó Zsolt fideszes parlamenti képviselő

Szabó Zsolt magabiztos politikus, így nyilvánvalóan tisztában van vele, hogy nem csak a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult nyomozásból fog ártatlanul kijönni, hanem azzal is, hogy ő márpedig biztosan nem tünetmentes koronavírus-fertőző.

Legalábbis erre utal, hogy míg a lakosság többsége február óta már csak-csak megértette, hogy a tünetmentes koronavírus-hordozás miatt nem érintkezünk feleslegesen krónikus betegekkel és idős emberekkel, ő most, a tomboló második hullám küszöbén is

maszk nélkül ment be beszélgetni egy 95 éves nénihez a tarnamérai nyugdíjas klubba.

Erről a fideszes politikus saját videójában számolt be, a maszknélküliségre a 444 hívta fel a figyelmet. Szabó később módosította Facebook-posztját és beleírta, hogy mindenki viseljen maszkot, ne kövessék el azt a hibát, amit ő.

Arról, hogy a politikusok példamutatása miért fontos a társadalom számára, egy szociálpszichológussal is beszélgettünk. Ugyanakkor a mai napig jellemző, hogy a kormány tagjai is maszk nélkül jelennek meg a nyilvánosság előtt, elég csak Szijjártó Péter miniszter posztjait visszanézni. Igaz, az sem a polgári Magyarország legszebb jeleneteit idézi, hogy politikusok kampányolni járnak idős emberek közé, és az ott dolgozók még járvány alatt sem merik rájuk parancsolni a protokoll szerint előírt védőfelszerelést.