Szanyi Tibor elárulta, miért nem tart sehol az MSZP

A szocialista EP-képviselő kifejtette véleményét a sajtóról, az újságírók szerinte egy szaros sörért is lemennek kutyába, de elárulta azt is, miért nem kezdeményeznek vagyonosodási vizsgálatot maguk ellen.

A teljes thread (kissé szétcsúszva) itt olvasható, alább pedig idézzük a legjobb részeket Szanyitól.

Az MSZP-ről és az újságírókról:

De a viccet félretéve: nem kétlem, tényleg kevés az innovatív ötletünk. Ami van, arra is fikáztok. Amolyan firkászi kordivat az mszp-t szarozni. Amolyan nyegle sajtóreflex. Azt hiszitek, hogy ettől vagytok fasza (amúgy éhbéres) újságírók. Őszintén szólva nem zavar az a temérdek hülyeség, amiket velem kapcsolatban írkáltok, de az igen, hogy hülyére veszitek az olvasóitokat!
Bocs, ha nem vagy újságíró, akkor csak ‘simply pass it on’!
Sajnos kiveri a szemem, ahogy akár egy szaros sörért a magyar sajtó és média egyes képviselői lemennek kutyába, itt Brüsszelben.
Kifejti: 
Kifejtem: látom, hallom, hogy a firkászok zöme miket mond nekem, majd kikkel kávézgatnak-sörözgetnek a parlamenti bárokban, aztán mik jelennek meg a neten, meg máshol.
Ezért nem kezdeményeznek maguk és hozzátartozóik ellen vagyonosodási vizsgálatot az MSZP-sek:
Semmi értelme az ilyesminek! Ma Magyarországon az kerülne megállapításra, hogy az összes mszp-s tolvaj, s az összes fideszes pedig tiszta mint a hó! Emlékezzetek a drogteszt felvetésre! A nyallerek azonnal tisztasági papírokkal rohangáltak.
Ezért van a béka segge alatt az MSZP támogatottsága:
1) Baloldali pártként a nyakunkba húztunk egy halom liberálist, ami összezavarta a polgárok fejét.
2) Engedtük, hogy néhány zavaros, vagy azzá vált figura blamáljon minket.
3) Próbáltunk úriemberek lenni a fideszes gazemberekkel.
4) Jelenleg is több ponton belesimultunk a NER-be.
5) Választási vereségként értelmeztük a Fidesz csalásait.
De! A legfőbb betegségünk, hogy kiszolgáljuk a kapitalizmust, s csak marginálisan foglalkozunk a potenciális választói bázisunk valódi problémáival.
Szerencsére ez csupán néhányunkra igaz, bár sajnos alighanem ez a többség…
Ha azt kérdezed, akkor miért vagyok ebben a pártban, arra az a válaszom, hogy szocialista vagyok, és hiszek a változásban.
Ezért végzett hamar a futással:
Az már megvolt. Erősen toltam a ‘Fel vörösök, proletárok!’ ritmusát, es most már felfrissülve főzök egy rizottót a családnak. :)

És hogy mi ebből a tanulság?

Mindegy is.