Újabb baki: a feketemunkás után a számlaadás is elmarad a fideszes politikus cégében?

"Márpedig a nyugtaadás többször is előforduló elmaradása lehetőséget ad a bevétel egy részének eltitkolására."

Szatmáry Kristóf és családja tulajdonában van a fővárosban két zöldséges is, azonban a 24.hu azt írja, hogy az ezekben történt 12 darab próbavásárlás során csak 3 esetben kaptak nyugtát, 9 alkalommal viszont nem.

A lap újságírói napokig jártak a Szatmáryék XVI. kerületi zöldség-gyümölcs boltjába, de állításuk szerint több vásárló is arról számolt be, hogy csak kérésre kapott számlát az eladótól.

"Márpedig a nyugtaadás többször is előforduló elmaradása lehetőséget ad a bevétel egy részének eltitkolására, amivel pedig az adó egy részét kerülhetik el"

- írja a lap.

A krónikához tartozik, hogy a fideszes Szatmáry Kristóf legutóbb azzal került a címlapokra, hogy az egyik zöldségesében a hatóságok egy be nem jelentett munkavállalót buktattak le.

Frissítés: Szatmáry cáfol

Szatmáry Kristóf sajtóközleményben reagált a cikkre. Mint írta, a források nyilvánvalóan hazugságokat terjesztenek, tudvalevő ugyanis, hogy bármilyen nyugtaadással, fogyasztóvédelemmel kapcsolatban észlelt vásárlói panaszt jegyzőkönyvvel lehet bizonyítani és az alapján eljárást indítani. Ennek hiányában minden ilyen kijelentés rágalomnak minősül. Egyébként a bolti biztonsági kamerák felvételei bármilyen hivatalos eljárás keretében tételesen alkalmasak a rágalmaik cáfolatára – írta.

Szatmáry szerint minthogy tudatos rágalomkampányról van szó, az ügyet jogi útra terelte.

Frissítés:

A 24.hu videófelvételekkel bizonyította, hogy valóban elmulasztották a nyugtaadást a fideszes politikus boltjában.

Videófelvétel bizonyítja, hogy nem adtak blokkot a fideszes politikus boltjában

Videófelvételekkel bizonyítja a 24.hu, hogy Szatmáry Kristóf miniszteri biztos üzletében nem kaptak blokkot. A fideszes képviselő azzal védekezik, hogy betörtek az üzletbe és ellopták - többek közt - az iratokat. Ha képviselőtársának, Tállai Andrásnak az adóhivatala eljárást indít, milliós nagyságrendű bírságra számíthat.