Enyhén, de országszerte csökken a koronavírus koncentrációja a szennyvízben

Enyhén, de országszerte csökken a koronavírus koncentrációja a szennyvízben

Enyhén, ugyanakkor országszerte csökken a koronavírus koncentrációja a szennyvízben a 18. héten

- közölte oldalán a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

A legtöbb vizsgált település szennyvize stagnáló tendenciát mutat, emelkedés csak öt Budapest környéki település

  • Tököl,
  • Biatorbágy,
  • Szigetszentmiklós,
  • Budakeszi,
  • és Százhalombatta közös mintájában mérhető.

Az NNK adatai alapján négy városban (Debrecen, Székesfehérvár, Szolnok, Tatabánya) pedig csökkenés tapasztalható.

Mint írják,

a járvány további alakulását erősen befolyásolja a lakosság tudatossága, a járványügyi megelőző szabályok pontos betartása és a védőoltás minél nagyobb számú felvétele.

Mint megírtuk, az elmúlt 24 órában 99 volt a halálos áldozatok száma, illetve már csak 180 285 aktív koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, ez a szám 7798-cal alacsonyabb, mint egy napja. Az újonnan azonosított fertőzöttek száma mindössze 493, ilyen alacsony számot a második hullám tavaly őszi kezdete mindössze egyszer, január 26-án szolgáltattak.

Ötszáz alatt az új fertőzöttek, száz alatt az áldozatok száma

Már csak 180 285 aktív koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván - áll a központi tájékoztatási honlap kedd reggeli cikkében. Ez a szám 7798-cal alacsonyabb, mint egy napja. Az újonnan azonosított fertőzöttek száma mindössze 493, ilyen alacsony számot a második hullám tavaly őszi kezdete mindössze egyszer szolgáltattak: január 26-án (ugyancsak keddi nap volt) 459 volt ez az érték.

Müller Cecília országos tisztifőorvos kedden az operatív törzs tájékoztatóján az indiai mutáns kapcsán elmondta, nem lehet kizárni, hogy bekerüljön hazánkba is, azonban keddig sem az NNK, sem más virológiai labor nem azonosította még az országban.

Tanácsok az operatív törzstől: aludjunk eleget, mozogjunk és relaxáljunk!

Kedden ismét kamerák elé állt az operatív törzs, Müller Cecília országos tisztifőorvos pedig a napi adatok ismertetését követően elmondta: Egymillió ember védettségének megvásárlását, lehetővé tételét jelentette a Szputnyik V oltás beszerzése. Mint ismertette, még lehet időpontot foglalni - regisztrációt követően -, azonban már csak korlátozott számúak a vakcinák, ugyanis megérkezett az összes, Magyarország által vásárolt oltóanyag a keddi 200 ezer, második adagos szérumokat tartalmazó szállítmánnyal.