Szerb megmondóember: "A magyar nemzet mesterséges úton jött létre"

"A mai Magyarország területén mindig is szerbek éltek."

Petrović szerint a szerb társadalomnak újfent Dušan cár törvénykönyve szerint kellene működnie, ami az ő olvasatában annyit tesz, hogy

"a sátánistáknak, a drogdílereknek és a romlott újságíróknak bírósági per nélkül, szimpla ténymegállapítást követően lefejezés vagy halálra kövezés járna".

A nyilatkozatokból viszont nem derült ki, hogy sátánisták alatt konkrét szektatagokat ért-e, vagy csupán a szerinte erkölcstelen életet élőket titulálja annak.

A furcsa kijelentéseivel leginkább Aleksandar Vučić szerb elnököt és pártját támogató Petrović szerint a kormányellenes megmozdulások nem indokoltak, mert "az ország vezetősége Isten akaratából jön létre".

A kissé kattantnak tűnő doktor úr azonban leghajmeresztőbb teóriáit talán a magyarokkal és a magyar állammal kapcsolatban vezette elő nemrég. A Délhír a Balkan.info YouTube-csatornáján szúrta ki a Petrovićtyal készült interjút, melyben a megmondóember érdekes fejtegetést adott elő velünk kapcsolatban.

Az egy dolog, hogy szerinte Hunyadi János szerb volt, aki cirill betűkkel írt, azt is hozzátette, hogy ő testvérnek tekinti a szerbeket és a magyarokat, ám az eredetünkkel van némi probléma:

"A mai Magyarország területén mindig is szerbek éltek. Aztán valahol Szibériában és Finnországban élő holmi szkíta törzsek érkeztek erre a területre. A szerbek napszámosaiként kezdtek dolgozni, csakúgy mint a szkipetárok (albánok). A katolikus egyház látta, mennyire lehet velük manipulálni, és új nemzetet kreált belőlük. Így született a magyar nemzet."

Nehéz mit hozzátenni a doktor úr okfejtéséhez, igazából maga a tény, hogy ezeket a sületlenségeket bárki is képes komolyan venni déli szomszédaink közül, önmagában egyszerre végtelenül humoros és rettenetesen aggasztó.

Talán épp itt lenne az ideje - a rendkívül jól működő politikai és gazdasági maffia kiépítésén túl - az államközi kulturális kapcsolataink elmélyítésének is, hogy ne csak ilyen sci-fi zagyvaságokból tudják Szerbiában, mi fán is teremnek a magyarok.

Sneider Tamás visszaadná a délvidéki magyarság autonómiába vetett hitét

A hét elején portálunk is beszámolt a Szerbia és Koszovó közötti területrendezési tárgyalások aktuális állásáról. A magyar kormánynak és sajtójának azóta sem akadt érdemi mondanivalója a kérdésben, ami a határok feletti összetartozás fontosságát szavakban nagy elánnal hirdető Fidesztől ismét csúfos gyakorlati leszerepelés.