Ártatlanok a szexuális erőszakkal vádolt mentők

V. Szilviának így várhatóan két rendbeli hamis vád miatt kell felelnie.

Mivel semmiféle bizonyíték nem támasztotta alá V. Szilvia állításait, az ügyben indult nyomozást bűncselekmény hiányában szüntették meg.

A Blikk értesülését megerősítette az ügyben érintett ápoló védője is:

"Kézhez kaptam a rendőrségi papírt, ez volt az egyetlen logikus döntés. Én és ügyfelem végig tudtuk, hogy nem történt bűncselekmény, és ezt végül a rendőrségi vizsgálat is bebizonyította."

– mondta a lapnak dr. Féja András, az egyik megvádolt mentőápolót képviselő ügyvéd. 

Így valószínűleg már csak hetek kérdése, és a két érintett­ mentődolgozó visszatérhet munkájához. A mentőszolgálatnál korábban azt mondták: ha bebizonyosodik a két férfi ártatlansága, visszavárják őket.

Mint ismert, 2016. november 9-én az egyik budai gyermekotthon 15 éves lakójához riasztották a mentőket. A kiérkező két egészségügyi dolgozó hiába próbálta rávenni a lányt, hogy menjen velük, ellenállt, megfenyegette őket: bosszút áll, ha elviszik. Végül sikerült a lányt betessékelni az autóba, és elindultak vele az egyik pesti kórház felé. A budai Vár tövében azonban kénytelenek voltak megállni, mert a lány hányt. Állítása szerint ekkor a mentődolgozók először végigtapogatták a testét, majd felszólította, hogy szexuálisan elégítse ki őket. Az erősen alkohol és kábítószer hatása alatt álló tinit végül a mentők átadták a kórházban az ügyeletes orvosnak és nővérnek.

A klinikán Szilvia senkinek nem jelezte az erőszakot, csupán miután visszatért az otthonba, a társainak és a nevelőjének adta elő történetét.

Tavaly decemberben a két mentődolgozót előzetes letartóztatásba helyezték, ellenük lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el.

Amennyiben V. Szilvia valóban nem mondott igazat, akkor két rendbeli hamis vád miatt kell felelnie.