Az SZFE hallgatói önkormányzatának elnöke is lemondott

Az SZFE hallgatói önkormányzatának elnöke is lemondott

A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói önkormányzatának elnöke, Csernai Mihály távozik posztjáról. Mindezt Facebook-posztban jelentette be, ahol kitér rá, hogy az egyetem körül kialakult válság végét nem látja, a reális cselekvések határához ért, miközben az elveivel szembemenő a jelenlegi állapot.

Nem nullázzák le az SZFE félévét és megvannak az új tanárok is

Az őszi szemeszterhez kapcsolódóan, a hallgatók által teljesített, valamint az oktatók részéről bejegyzett érdemjegyek bekerülnek a Neptun TR-be 2021. február 1. és február 19. között, tájékoztatta Kurucz Péter, a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) sajtófőnöke az Indexet.

Egy válságos helyzet közepén lemondani politikai szempontból egyszerű gyávaságnak tűnhet– egy hosszan tartó válság végéig kitartó vezető, a süllyedő hajót utolsónak elhagyó kapitány képe minden szempontból üdvözítőbb mind látványában, mind jelentésében.

- kezdte posztját, majd lemondását azzal indokolta, hogy

a HÖK véleményezési jogára való fittyet hányás, az oktatás szakmai programjának hiánya, ebből kifolyólag többszáz diákon túl többezer potenciális felvételiző figyelmen kívül hagyása, a valós hallgatói lobbitevékenység általam teljesíthetőnek érzett határainak elérése, a vezetőség hallgatóbarát kommunikációjának teljes hiánya, az elmúlt 155 év működő hagyományainak megerőszakolása olyan döntésre késztet, amit úgy érzem, felelősen ezen a ponton meg kellett hoznom.

Csernai utódja, az általános elnökhelyettes, Podlovics Laura IV. éves színművész lesz, akit ha kell, a jövőben tapasztalatával segíteni fog.

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.