Másfél órás autózás helyett a rendőrségi helikoptert választotta Szijjártó

Másfél órás autózás helyett a rendőrségi helikoptert választotta Szijjártó

A Külügyminisztérium állítása szerint sietnie kellett, ezért választotta a rendőrségi helikoptert az autózás helyett. 

Több hivatalos programjára is helikopterrel érkezik Szijjártó Péter külügyminiszter. Júliusban például a fővárostól 140 kilométerre lévő Tolnára repült úgy, hogy a szolgálati autóját utána küldték, hogy majd azzal jöjjön vissza. Ez már csak azért is érdekes, mert mintegy másfél órányi lett volna az út. A külügy azonban az RTL Klub kérdésére azt mondta, hogy a tolnai átadás előtt négy külföldi kollégáját fogadta, és csak odafele utazott helikopterrel.  

Nacsa Lőrinc KDNP-s képviselő ráadásul kiemelte, hogy Szijjártó rendőrségi, azaz állami helikoptert használt, és csak akkor megy így, ha a közfeladatai ellátásához az elengedhetetlen.

Az RTL Klub kérdéssel fordult annak érdekében, hogy megtudja mégis milyen gyakran utazik Szijjártó Péter helikopterrel és ez mennyibe kerül, de a Külügyminisztérium, a Belügyminisztérium és az ORFK sem válaszolt a csatornának. 

Megkapta hivatali luxusautóját Cser-Palkovics András, de az alpolgármesterek sem jártak rosszabbul

Már februárban beszámoltunk arról, hogy a székesfehérvári önkormányzat luxusautót tervez venni: a kormánypárti Cser-Palkovics András polgármesternek szánt jármű a közelmúltban megérkezett, mi több, hasonlóan jól jártak az alpolgármesterek is. Az autókat közbeszerzés keretében vásárolták meg, de a kiírás annyira pontosan meghatározta az igényeket, hogy abból rögtön tudni lehetett, melyik típust nézték ki maguknak.