Végre megnyugodhatunk: Polt Péter szerint nem bűncselekmény Szijjártó jachtozása

Végre megnyugodhatunk: Polt Péter szerint nem bűncselekmény Szijjártó jachtozása

Megkapta Polt Péter válaszát Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője augusztus 27-én benyújtott írásbeli kérdésére. A legfőbb ügyész válasza “papírforma” szerint alakult, közlésén legfeljebb olyasvalaki lepődhet meg, aki nem a NER-ben töltötte az utóbbi 10 évét.

Mint ismert, Szijjártó Péter külügyminiszter egy kormányközeli magyar milliárdos, Szíjj László hatmilliárd forintos jachtján töltötte a nyaralását az Adrián, miközben a Facebookon arról posztolt, hogy éppen a fehérorosz helyzetről egyeztet külügyminiszter kollégáival.

A DK alelnöke odaszúrt egyet levelében, amikor úgy fogalmazott, hogy míg Szijjártót családja körében fotózták le, addig “Borkai Zsolt, győri polgármester teljesen máshogy töltötte a szabadságát.”

Vadai arra volt kíváncsi, hogy

  • Szükséges kivizsgálni azt, hogy Szijjártó Péter magánszemély fizetett-e bérleti díjat, az állami közbeszerzésekben érdekelt Szíjj László tulajdonában lévő Lady MRD luxusjachtért?
  • Sértett törvényt Szijjártó Péter?
A Központi Nyomozó Főügyészség a kérdésével érintett tárgyban egy magánszemély által tett feljelentést elutasított, mivel a rendelkezésre álló adatokból kitűnt, hogy a feljelentett cselekmény nem bűncselekmény

- olvasható Polt Péter válaszában.

Azt persze nem tudhattuk meg, pontosan mik voltak azok a rendelkezésre álló adatok, ami alapján a legfőbb ügyész erre a következtetésre jutott.