Kirúgták a Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatóját az érettségijüket utólag bukó diákok miatt

Kirúgták a Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatóját az érettségijüket utólag bukó diákok miatt

Augusztus 15-i hatállyal visszavonták megbízását a Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatójának, mert a rendszer hiányosságai miatt 15 leérettségizett diák vizsgaeredményeit meg kellett semmisíteni - írja az Index. Az intézmény a következő tanévben nem érettségiztethet, tehát a végzős diákoknak máshol kell letenni az érettségit. Az oldalnak Tóth Gábor, a menesztett igazgató megerősítette a hírt, tanárként viszont továbbra is az iskolában marad.

Júliusban derült ki, hogy 15 diák sikeres érettségijét utólag megsemmisítették a Szinyei Merse Pál Gimnáziumban, mert az esti tagozatos diákoknak kémiából és biológiából hiányzott a különbözeti vizsgájuk. Az intézmény nem vette észre a hiányosságot, a vizsgabiztosok viszont igen. A diákok hiába fellebbeztek, a kormányhivatal nem válaszolt nekik, így a határidő túllépése miatt lecsúsztak a felsőoktatási felvételiről.

Bürokratikus szerencsétlenkedés miatt nem tanulhat tovább húsz diák

Megsemmisítették a sikeresen elvégzett érettségijét 20, a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium esti tagozatára járó tanulónak, mert az egyik bizottságban helyet foglaló hivatali delegált egy jogi ellentmondást rosszindulatúan értelmezett.

Az  Emmi vizsgálatot indított és megállapította az intézmény vezetésének felelősségét, amiért engedte a különbözetik nélkül érettségizni a tanulókat. Az eljárásban a volt igazgató szerint őket nem hallgatták meg, Tóth Gábor az Indexnek úgy fogalmazott: 

"ott állt meg a történet, hogy valakinek felelősnek kell lennie: ez lett az intézmény, az intézmény vezetője".