A NER terjeszkedése ellen tüntettek Szlovéniában, magyar színekre festették a parlamentet

A NER terjeszkedése ellen tüntettek Szlovéniában, magyar színekre festették a parlamentet

Magyar színekkel tiltakoztak Ljubljana mellett más szlovén városokban is február 6-án az ellen, hogy egy nagymúltú szlovén idegenforgalmi lánc magyar kezekbe kerülhet – számolt be az Euronews. A lap szerint a helyi sajtóban arról írnak, hogy a Janša-kormány egyenesen Orbán bizalmasainak a kezére játssza a Száva-csoportot, amelynek termálfürdői és luxuskempingjei mellett előkelő szállodái vannak az Adrián.

Az érintett komplexumok évente összesen hatszázezer vendéget szállásolnak el, és eddig a szlovén állam mellett amerikai társtulajdonossal bírt, de úgy tűnik, mindkét fél eladná részesedését.

A demonstrálók a szlovén parlamentet magyar színekkel világították meg:

A névleges magyar vevő, és az üzletet finanszírozó magyar alapkezelő egyaránt az Orbán családhoz, egészen pontosan a miniszterelnök vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető – írták a szlovén lapok, ugyanis a cégcsoport 43 százalékos részesedésének vásárlója a Diófa magyar ingatlanalap, amelynek tulajdonosa az egyik leggazdagabb magyar. „Jellinek Daniel szorosan kötődik Janez Janša politikai szövetségesének, az Orbán Viktor vezette kormányzó Fidesznek az üzleti hálózatához” – mutatnak rá a szlovének.