Szórakoztató videókkal készülni a matekérettségire?

A középiskolás számtan esetében általában a száraz és az egyhangú szavak merülnek fel mint jelzők, ezért rengeteg diáknak nehézséget okoz, hogy átfogó, biztos tudással rendelkezzen a végső számonkérés napján, mely igencsak rányomhatja a bélyegét a későbbi évekre. A tanulók jelentős része fordul így segítségért iskolai kereteken kívül is. A korrepetálásra való igény az érettségi előtt különösen megnő, ugyanis ilyenkor még az a diák is átismételné a várható típusfeladatokat, akinek alapvetően nincs problémája a matematikával.
 
A magántanár szolgáltatás azonban a családnak gyakran jelentős többletkiadást, a diáknak pedig egyértelműen plusz energiát jelent az érettségi előtt amúgy is feszített tempójú időszakban. Az oldal 20 órányi online tananyagban tekinti át a középszintű matek 13 témakörét. Mivel az oldal összesen 68 videójából 21 ingyenesen elérhető, a diákok bele tudnak tekinteni az egyes témakörök bemutatkozó videójaként is szolgáló első egy-két “tanórába”.
 
Az easyMaths alapvető törekvése tehát, hogy széles körben, helytől és időtől függetlenül tegye hozzáférhetővé a matematika tudást, mindemellett pedig kényelmes és hatékony tanulási lehetőséget biztosítson a diákoknak. Cél továbbá, hogy az online oktatás igénybe vételének lehetőségével az érettségizők eddiginél nagyobb hányada fordítson időt a felkészülésre úgy, hogy közben még élvezi is azt. Így a most még középiskolás, az ezt követően azonban továbbtanulást tervező diákokban pozitív irányban változik a tanulásról kialakított kép, mely igen hasznos alapot jelenthet a jelenlegitől igen eltérő követelményrendszer jellemezte felsőoktatásban.