Mire kell figyelni fűnyíró traktor vásárlásakor? (x)

Mire kell figyelni fűnyíró traktor vásárlásakor? (x)

Amennyiben rendszeresen nagy területen kell füvet nyírni, érdemes egy fűnyíró traktort beszerezni. Azonban a választás nem egyszerű, hiszen jó néhány szempontot figyelembe kell venni a vásárlás során. Mutatjuk, hogy melyek ezek!

A megfelelő fűnyíró traktor beszerzéséhez mindenképpen figyelembe kell venni az udvar szerkezetét, a különféle akadályokat, valamint a vágandó gyep típusát. Ezek pontos ismeretében érdemes kiválasztani a megfelelő gépet.

Hátsó kidobású vágóasztal a magasabb fűhöz

A durvább, illetve magasabb fűtípusok esetében érdemes olyan fűnyíró traktort választani, mely hátsó kidobású vágóasztallal rendelkezik. Ez a típus a nagyobb fűmennyiséggel is könnyedén megbirkózik, nem jelent számára gondot a magasabb gyep.

Azoknak, akik rendszeresen karbantartják és nyírják a gyepet, érdemes olyan fűnyíró traktort választaniuk, mely finomra vágja a fűnyesedéket, és egyúttal vissza is juttatja azt a gyepre. Ez a legjobb és egyben legpraktikusabb megoldás, hiszen így a fűnyesedék trágyaként kerül vissza a talajra és táplálja a földet.

Az összkerékhajtás megkönnyíti a kerti munkát

Amennyiben a terület kissé meredek vagy a gyep csúszós, érdemes olyan fűnyíró traktort választani, mely összkerékhajtású. Ez a változat remekül helytáll a terepen, minden extrém körülmény ellenére kiválóan teljesít, és amikor szükséges, garantálja a jobb tapadást.

Professzionális használatra olyan fűnyíró traktort érdemes beszerezni, mely fényszóróval, valamint a szerviz esedékességét jelző rendszerrel van ellátva. Otthoni használatra a kisebb típusok is megteszik, melyek kényelmesen tárolhatóak és akkumulátorral működnek. A Husqvarnánál kapható fűnyíró traktorok minden helyzetben helytállnak, kényelmesek, könnyen kezelhetőek és hatékonyak. Ráadásul élvezetessé válik velük a munka.

Kellő rálátást biztosít az adott munkaterületre

Továbbá érdemes olyan fűnyíró traktort vásárolni, mely előre szerelt vágóasztallal rendelkezik. Ezzel a lehetőséggel lenyomható a fű a levágás előtt. Így könnyebbé válik a gép irányítása, hiszen be lehet vele nyúlni a bokrok alá, és közelebb lehet vele menni a falakhoz és a kerítésekhez. Az előre szerelt vágóasztallal rendelkező fűnyíró traktor kellő rálátást biztosít az adott munkaterületre.

Mindemellett fontos, hogy egyszerűen lehessen manőverezni az akadályok körül, szóval elengedhetetlen, hogy a fűnyíró traktor könnyen irányítható legyen. Ráadásul ma már különféle kiegészítők is kaphatóak. Például seprőgépek, melyek segítenek a falevelek összegyűjtésében. Illetve megvásárolható kiegészítő a mohafelszedő, a hótoló lapát, a hómaró és a talajlazító is. Mindezek együttesen hozzájárulnak ahhoz, hogy a kert évszaktól függetlenül, egész évben könnyen karbantartható legyen.