Mit kell beszerezni a halloweeni dekorációhoz? (x)

Mit kell beszerezni a halloweeni dekorációhoz? (x)

A halloween ma már az egyik legnépszerűbb ünnep világszerte. A legjobb halloweeni dekorációhoz mindenképpen be kell szerezni néhány elengedhetetlen elemet, amelyekkel őszi díszbe borítható a lakás. Mutatjuk, hogy melyek ezek!

Természetesen a halloween egyik fő része a töklámpás készítése. Ehhez érdemes közepes méretű változatokat beszerezni, hiszen ezek faraghatóak a legkönnyebben. A művelet előtt mindenképpen meg kell tisztítani a tököt, majd pedig le kell vágni kalapszerűen a felső részét. Ezt követően ki kell szedni a tök belsejét, és fel kell rajzolni a sablont. Ezt követően késsel ki kell vágni a mintát, és el kell helyezni benne egy mécsest. El is készült a töklámpás, kihelyezhető az ablakba vagy a kertbe.

Tökös dekoráció - nem mindenki akar tökfaragással bajlódni

Persze nem mindenki akar tökfaragással bajlódni. Nekik jó hír, hogy ma már a halloweeni tökös dekorációk széles választékban kaphatóak. Ezek a változatok többnyire kerámiából, műanyagból vagy pedig plüss anyagból készülnek. A kerámia töklámpások belsejébe többnyire helyezhető mécses, azonban olyan változatok is kaphatóak, amelyekben LED világít.

Az ablak is kaphat halloweeni dekorációt, például öntapadós dekort, illetve akasztható, felfújható halloween díszeket. Sőt, ma már számos olyan dekorációs elem kapható, amelyek LED-es világítással vannak ellátva. Például néhány LED-es halloweeni lampionnal egyszerűen feldíszíthető a kert vagy az erkély. Sőt az udvaron néhány leszúrható, napelemes töklámpással is egyszerűen varázsolható halloweeni hangulat.

Népszerű minta a tök, a koponya, a denevér, a szellem, a boszorkány és a pók

Persze nemcsak a tökmintával díszített őszi dekorációs kiegészítők használhatóak halloweenkor. Népszerű minta a koponya, a denevér, a szellem, a boszorkány és a pók is. Minél félelmetesebb a minta, annál jobb. Igazán látványos dekorációs elem lehet egy mű pókháló a falra rögzítve, amelybe akasztható néhány fekete, műanyag pók.

Fényfüzér sem csak karácsonykor használható, hiszen számos olyan változata kapható, melyek a halloweenhez készültek. Ezeken szellem, tök, pók és denevér formájú izzók vannak. Számos őszi és halloweeni dekoráció beszerezhető a DekorPlaza.hu-tól, érdemes körülnézni a kínálatban.

Látványos és rémisztő jelmezek

A halloweeni parti nemcsak a különleges dekorációról szól, hanem a látványos és rémisztő jelmezekről is. Ma már jelmezek széles választékából lehet vásárolni. Ráadásul sok sminkes vállalja ebben az időszakban a különleges, ijesztő sminkek elkészítését. Egy ijesztő festés tökéletes kiegészítője lehet bármilyen jelmeznek. Ha valaki nem akar a megszokott jelmezekbe bújni, akár valamelyik horrorfilm szereplőjének is beöltözhet. 

Azok, akik nem akarnak sminkkel és teljes jelmezzel foglalkozni, néhány egyszerű kiegészítővel is halloweeni öltözetet varázsolhatnak. Például egy boszorkánykalappal, halloweeni hajráffal, szemüveggel vagy maszkkal.