A víztisztító tartály és a hálózati víznyomás összefüggései (x)

A víztisztító tartály és a hálózati víznyomás összefüggései (x)

Amikor a környezetbarát háztartás alapjairól beszélünk, a víztakarékosság kiemelkedő szempontként van jelen. Legalább ennyire fontos a háztartásokba kerülő, környezetszennyező műanyagok, csomagolóanyagok mennyiségének csökkentése is. Mivel a tiszta ivóvíz fogyasztását nem lehet nélkülözni, ezért a megoldást praktikusan használható víztisztító készülékekkel érdemes megoldani.

A vezetékes víz tisztításának egyik módszere az ún. fordított ozmózisos technológia. Fontos tudnivaló az ezen technológiát felhasználó készülékeknél, hogy a végeredmény, a víz tisztasága és minősége jelentősen függ a víztisztító tartály és a hálózati víznyomás kapcsolatától.

Ismerje meg a fordított ozmózisos víztisztítási technológiát

Vezetékes víz tisztítására érdemes olyan berendezést választani, amely aktív szénszűrővel vagy ozmózis membránnal felszerelt. Mindkét megoldás tökéletes, ha az alábbiakra gondosan ügyel otthonában. 

A fordított ozmózisos technológiát javarészt ivóvíz tisztítására használják, működési elve a következő. Ezzel a típusú víztisztító berendezéssel zárt rendszerben préselik át a vizet, miközben egy félig áteresztő rétegen engedik keresztül. A nyomás alatt történő tisztítás során az ozmózis membrán végzi el a víz szűrését, így megy végbe a fordított ozmózisnak köszönhető tisztítási folyamat. 

Mivel a folyamatban jelentős szerep jut a vezetékes víz rendszerében fennálló víznyomásnak, ezért fontos szempont a vízhálózati nyomás mértékének ellenőrzése.

Az Aquasana fordított ozmózisos víztisztító legfontosabb tulajdonságai

Magát az ozmózis membránt egy egészen apró lyukakkal ellátott szitaként kell elképzelni, oly módon, mintha egy csőre lenne tekerve. Ezek az apró rések 0,0001 mikron átmérőnek felelnek meg, amelyeken keresztül csak a vízmolekulák haladnak át. Megszűrve ezzel a fizikai és kémiai szennyeződéseket. 

A Vízbarátok forgalmazásában fordított ozmózisos technológiával működő Aquasana víztisztító készülékekkel biztosítani tudja otthonában a szennyeződésektől megtisztított csapvizet. A víztisztító tartályokkal 10-12 liter víz tárolásáról gondoskodhat, ami a napi ivóvíz mennyiségét biztosítja Önnek és családjának. 

A víztisztító optimális működéséhez az ozmózisos rendszereknek 3,2-3,5 bar nyomásra van szükségük. Az ideális nyomásra mindenképpen oda kell figyelni, mivel ez hatással van a víz minőségére és mennyiségére is. Csekély víznyomás esetén előfordulhat, hogy az ozmózis membrán nem működik tökéletesen, ezzel romlik a tisztított víz minősége.

Minden szempontból környezetbarát megoldás

Víztisztító berendezések alkalmazásával nem csak a vezetékes ivóvíz tisztaságát lehet otthoni körülmények között egyszerűen megoldani, hanem a műanyag hulladék is jelentősen csökkenthető. 

Ha már otthonról saját BPA-mentes palackba kerül a tiszta ivóvíz, nincs szükség az ásványvizes műanyag palackok vásárlására.