Tanárhiány: jelenleg hét különböző szakos tanárt keresnek Orbán Viktor volt iskolájába

Tanárhiány: jelenleg hét különböző szakos tanárt keresnek Orbán Viktor volt iskolájába

Hiába állította azt Gulyás Gergely kancelláriminiszter a kormányinfón, hogy nincs általános tanárhiány, a valóság mást mutat. Például Orbán volt sulijából is hiányzik egy magyar, egy matematika, egy fizika, egy kémia, egy biológia és egy informatika szakos tanár.

Összesen legalább tíz pedagógusi és egy iskolapszichológusi állásba keresnek embert a Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskolába – derül ki a hétfőn megjelnt hirdetésükből. Ez az az iskola, ahová Orbán Viktor is járt – számolt be a 24.hu.

Orbán volt sulijába nem csak magyar nyelv és irodalom, matematika, fizika, kémia, biológia és informatika szakos tanárokat keresnek, hanem egy iskolapszichológust is.

Az iskola Sziget utcai tagintézményéből pedig két tanítót, egy technika és bármely szakos, illetve egy matematika és bármely szakos általános iskolai tanár is hiányzik a május 22-i álláshirdetés tanúsága szerint.

Hiába állította azt tehát Gulyás Gergely, hogy "csak területileg van tanárhiány", és "összességében elég tanár van", ez nem igaz: a miniszter tehát vagy tévedett vagy hazudott. Mivel ugyanezen a kormányinfón azt is mondta, hogy nem csak hazudni, de füllenteni sem szabad, arra lehet következtetni, hogy nincs tisztában a magyar oktatás helyzetével. Például azzal sem, hogy több mint tíz pedagógus hiányzik a miniszterelnöke volt iskolájából.

(Címlapkép: Orbán Viktor/facebook)