A Viktória-tóba zuhant egy repülőgép Tanzániában

A Viktória-tóba zuhant egy repülőgép Tanzániában

A rossz időjárás miatt a tanzániai Viktória-tóba zuhant egy utasszállító repülőgép vasárnap nem sokkal a leszállás előtt az északnyugati Bukoba városában - közölte a rendőrség, hozzátéve, hogy a mentési munkálatok még folyamatban vannak.

William Mwampaghale regionális rendőrparancsnok a bukobai repülőtéren újságíróknak azt mondta, hogy a Precision Air légitársaság egyik repülőgépe a repülőtértől mintegy 100 méterre csapódott a vízbe.

Hivatalosan egyelőre nem közölték, hogy hány utas tartózkodott a gép fedélzetén. Az MTI azt írja, hogy a helyi média beszámolója alapján a kelet-afrikai ország gazdasági fővárosából, Dar es Salaamból a tóparti Bukoba városba tartó járaton mintegy 49 ember tartózkodott.

A Precision Air, amely az ország legnagyobb magán légitársasága, rövid közleményt adott ki, amelyben megerősítette a balesetet. 

A mentőcsapatot a helyszínre küldték, és két órán belül további információkat közölnek 

- számolt be a szerencsétlenségről a légitársaság.

Frissítés: eddig 26 embert mentettek ki

A hatóságok későbbi közlése szerint a légitársaság ATR 42 típusú repülőgépén utazó 43 ember közül 26-ot sikerült kimenteni, és folytatják az erőfeszítéseket a félig elmerült géptestben rekedt többi utas életének megmentésére is.

Közölték azt is, hogy a már kimentett embereket kórházba szállították.