Bevett szokás, hogy tao-ból támogatott csapatok buszait is felhasználják a fideszes kampánycélokhoz

Tállai András választókerületi vendégei is csapatbusszal érkeznek a fővárosba.

A tao egyre jóban pörög, az idei pályázatok eredményeiről ugyan még nincsenek adatok, a pénzeket most osztják szét, de azt tudjuk, hogy mennyi társasági adót nem fizettek be tavaly a költségvetésbe a vállalkozások - azaz mennyi pluszpénzhez jutottak így a sportklubok.

Amíg ez az összeg 2015-ben még „csak” 80 milliárd volt, addig 2016-ban már 135,1 milliárd forint ment el tao-támogatásokra.

Ám hogy mire, azt titokként kezelik

- még úgy is, hogy már 13 alkalommal mondta ki valamilyen szintű bíróság Magyarországon, a tao bizony közpénznek minősül -

igaz, Tállai Andrásék már dolgoznak azon a törvényi módosításon, amelynek eredményeként teljes mértékben adótitokká nyilvánítanák ezeket a költéseket, illetve ismeretlen maradna azon cégek listája is, amelyek úgy érzik, hogy nekik feltétlenül támogatniuk kell egy Fejér megyei falu futballcsapatát.

Erről Önnek is tudnia kell! Mészáros Lőrinc elmondta, hogy milyenek a támogatók

Legalábbis abban az esetben, ha egyszer lesznek támogatóink.Ugyanis a hírtévé arra lett volna kíváncsi, hogy kik és mennyi tao-pénzzel támogatják a felcsúti klubfutballt, és ezeket a milliárdokat mire is használják fel aztán az Akadémián.Ugyanis, bár bírósági ítélet is kötelezi arra Mészáros Lőrincéket, hogy az adatokat nyilvánosságra hozzák, az Elnök úr meg akarja várni a Kúria ítéletét is.Ám lehet, hogy neki van igaza!Ugyanis, mint mondta:

A legtöbb tao pénzhez – nem meglepő módon - a Mészáros Lőrinc/Orbán Viktor-féle felcsúti Puskás Ferenc Akadémia, illetve a Tállai András által vezetett Mezőkövesd Zsóry FC jutott. Igaz, sem az NB1-es teljesítményük, sem pedig utánpótlásképzésük nem ezt feltételezi.

Ugyanakkor, mindkét klubbal szemben jogerős bírósági ítélet született, mely szerint részleteiben kell nyilvánosságra hozni az elszámolásaikat.

Dől a lé!

Mert például azt tudjuk, hogy tao pénzből ment 14,3 millió forint a mezőkövesdi stadion eredményjelző táblájára, illetve 143 millió forint napkollektoros rendszer kiépítésére, de azt viszont már nem, hogy ki finanszírozta azokat az utakat, amelyek során a Mezőkövesd Zsóry csapatbuszával hoztak fel vendégeket Tállai Andráshoz az Országházba a matyóföldi választókerületből.

Kérdéseinkre a Mezőkövesd Zsóry eddig még nem válaszolt.

Érdeklődtünk azon a telefonszámon is, amelyet Tállai András adott meg azok számára, akik jelentkeznének a budapesti túrára - azonban a vonal másik végén sem tudtak felvilágosítást adni, hogy ki fizeti ezeket az utakat, a benzinköltséget, vagy éppenséggel kicsoda bérli ki a buszokat ezekre az időpontokra.

A mezőkövesdi csapatbusz a Borsod megyei Hejőszalontáról is vitt fel egy csoportot a fővárosba, amelyről több felvételt is kapott a szerkesztőségünk. Bár a polgármester most már hetek óta nem válaszol kérdéseinkre betegszabadsága miatt, azt a jegyzőtől azért megtudtuk, hogy a hejőszalaontaiak nem fizettek semmit azért, hogy az Országházban találkozzanak a fideszes politikussal.

Vagy legalábbis közvetlenül nem fizettek érte.

A Puskás Akadémia és a Dunaújvárosi Kohász buszával hordják az embereket Orbán beszédére

Az állami tévé tudósítója szerint a rossz idő ellenére közel tízezren vesznek részt a rendezvényen. A Hír TV Facebook-bejegyzéséből kiderül: buszokkal hozzák az embereket a beszédre, a sorban felbukkant a Puskás Akadémia és a Dunaújvárosi Kohász csapatbusza is.

Közpénz, sportpénz vagy politikai kényszer?

Az Alfahírnek Pintér Tamás, a Jobbik dunaújvárosi országgyűlési képviselője is megszólalt azzal kapcsolatban, hogy az október 23-ai Fidesz-rendezvényen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia busza is feltűnt azok között a járművek között, melyekkel Orbán Viktor közönségét szállították Budapestre.

"Bízom benne, hogy nem közpénzből, vagyis a dunaújvárosiak adóforintjaiból utaztatták a fideszes pártkatonákat Orbán kampánybeszédére"

- fogalmazott Pintér.

A honatya abban is reménykedik, hogy nem a Dunaújvárosi Kohász sportra szánt anyagi forrásaiból sikerült pénzt herdálni a "Fidesz-hívek utaztatására".

Pintér Tamás hozzátette:

arra már gondolni sem mer, hogy "politikai nyomás hatására, kényszerből" az akadémia tagjainak kellett végigélveznie a "levitézlett fideszes nagyurakat", bár elmondása szerint a jelenlegi diktatórikus közállapotokból még egy ilyen, a Rákosi-korszakot idéző intézkedés sem lógna ki a sorból.

"Utánajárunk, hogy ismét közpénzből finanszírozza-e a Fidesz a kampányköltségeit és számonkérjük a felelősöket"

- ígérte a Jobbik képviselője.

Akárhogy is, már nem tudják sokáig titkolni a Fidesz politikusai, hogy milyen kampánycélokra fordítják azokat a pénzeket, amelyeket jó esetben a magyar utánpótlásre kellene költeniük.