Tarlós szerint Tüttő Kata az egyetlen alkalmas személy a város üzemeltetésére

Tarlós szerint Tüttő Kata az egyetlen alkalmas személy a város üzemeltetésére

Tarlós István a fideszes Mediaworksnek adott interjút. Az egykori főpolgármester szerint Lázár János, aki az 5. Orbán-kormány építési és beruházási minisztere, és a megbízatása Budapest fejlesztésére is kiterjed, "egy ideig nagyon is együttműködő lesz Karácsonnyal".

Tarlós szerint Karácsony Gergely eddig csak látszatintézkedéseket csinált.

„Miközben Karácsonyék arról panaszkodnak, hogy kiürült a kassza, Budapest pénzügyi helyzetéről eddig egyetlen valós, pontos adatot sem közöltek”.

Tarlós kiemelte, hogy véleménye szerint túlságosan túlpolitizált a jelenlegi fővárosi adminisztráció, ami egy elhibázott hozzáállás. Más kérdés, hogy Tarlós idejében sem volt kevésbé „politikavezérelt" a főváros irányítása, de erről nyilván szó sincs a kormányzati Mediaworksben megjelent interjúban.

Tarlós István számára szembetűnő szemléletbeli hiányosság a főváros jelenlegi vezetésében, hogy az üzemeltetés teljesen háttérbe szorult. Mint mondta, Tüttő Kata főpolgármester-helyettes tűnik egyedül számára az egyetlennek a jelenlegi vezetésben, aki komolyabban foglalkozik városüzemeltetéssel.

A volt főpolgármester elmondta, hogy Tüttő Katán kívül más valójában nem is nagyon ért a várospolitikához Karácsony kabinetjében.

Úgy véli, Karácsony Gergely láthatóan azt akarja elérni, hogy az Európai Unió közvetlenül támogassa a fővárost, azonban az unió jelenleg érvényes szabályai erre nem adnak lehetőséget - vetette oda Tarlós.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}