Tarlós lényegében lehülyézte Lázárt

"Eléggé próbára teszi a képességeit az a feladattömeg, amit a nálánál jóval nagyobb szellemi kapacitású miniszterelnök kiszignált rá".

"Tisztázzuk ezt a Lázár-dolgot. Egy politikai közösséghez tartozunk, feleslegesek ezek a viták, és nem is egészen értem Lázár Jánost. Nem vagyunk egymásnak felettesei, az életpályánk sem keresztezi egymást. Egyszer valamikor berepült a parlamentbe Rapcsák András esernyőjén, mint a csudálatos Mary Poppins,  és az utóbbi egy évben
eléggé próbára teszi a képességeit az a feladattömeg, amit a nálánál jóval nagyobb szellemi kapacitású miniszterelnök kiszignált rá."
Ezen túl Tarlós István arról is beszélt, hogy nem tudja, Lázár miért foglalkozik olyan ügyekkel, mint a BKV, amihez nem is nagyon ért, és nem is igazán a kompetenciája.
"Lázár János tehetséges ember, de ha annyira szereti Budapestet, amennyire hangsúlyozza, inkább arra kérem, gondoskodjon róla, hogy fontos fővárosi fejlesztések ne heverjenek hetekig-hónapokig az általa vezetett minisztérium asztalán. Ha ebben meg tudunk egyezni, akkor barátok leszünk".