Válogatunk? Ez nem kell? Az nem kell? - Minősíthetetlen hangnemben bírálta Tarnalelesz vezetése a falubelieket

Válogatunk? Ez nem kell? Az nem kell? - Minősíthetetlen hangnemben bírálta Tarnalelesz vezetése a falubelieket

Válogatunk? Válogatunk? Ez nem kell? Az nem kell? Ez az időpont nem jó, az az időpont nem jó? Mégis mit képzelnek egyesek magukról?

A Zsúrpubin megjelent írás szerint ilyen hangnem várta azokat, akik felkeresték Kovács Passza Bélának, a Heves megyei Tarnalelesz fideszes polgármesterének közösségi oldalát. 

A posztot ugyan nem a polgármester írta, hanem a helyi háziorvos asszisztense, aki egyben önkormányzati képviselő. Azóta már törölték, de a Zsúrpubi egyik olvasója küldött a lapnak egy képernyőmentést amin egyebek mellett az iménti idézet is olvasható és amely a lap szerint egzakt módon adja vissza, hogyan viszonyul az átlag fideszes köztisztviselő az átlag állampolgárhoz.

Kerestük Kovács Bélát, hogy megtudjuk, miért érezte úgy, hogy kiposztol egy ilyen hangnem íródott véleményt, de cikkünk megjelenéséig nem sikerült elérni a polgármestert.

Az 1700 lelkes Tarnalelesz egyébként nem különbözik a környékbeli falvaktól, ugyanakkor nem illeszkedik a Fidesz és a kormány sikeres Magyarország propagandájába se. A munkanélküliség közel 50 százalékos, az alacsony iskolázottságú cigány nemzetiség pedig csaknem 70 százaléka a faluban élőknek. Aki mégis dolgozik az többnyire csak közmunkát végezhet, mivel a beruházások messze elkerülik Tarnaleleszt.

Kovács Béla, akit az ott élők csak Passzának hívnak, 2010 óta polgármester a Fidesz támogatásával. Megválasztása azonban meglehetősen ellentmondásos volt. A Hírextra szerint elképzelhető, hogy választási csalással lett polgármester. 

A lap azt írta, Kovács Béla állítólag összeállt a helyi uzsorás Pusomi József helyi „vállalkozóval”, aki ugyan csak négy általánost végzett, mégis sikeres „üzletember”. A Hírextra írása alapján a Zsiráf becenevű Pusomi 5 ezer forintot engedett el az adósainak, ha Kovács Bélára szavaznak, valamint rá és a feleségére. A voksolás sikeres volt mert Kovácsból polgármester lett, míg Pusomi és felesége önkormányzati képviselő.