A költségvetési csalás miatt elítélt fideszes Tát Margit nem ereszti Méhkeréket, az önkormányzatnál kapott munkát

A költségvetési csalás miatt elítélt fideszes Tát Margit nem ereszti Méhkeréket, az önkormányzatnál kapott munkát

A fideszes ex-polgármester Tát Margitnak Méhkerék körül forog az élete: korábban lemondani sem akart, most a korábbi helyettese kínálta meg fontos pozícióval az önkormányzatnál.

A fideszes ex-polgármester Tát Margitnak Méhkerék körül forog az élete: korábban lemondani sem akart polgármesteri posztjáról, most a korábbi helyettese kínálta meg fontos pozícióval a Békés megyei község önkormányzatánál.

A méhkeréki önkormányzati lap „Új munkatárs” című cikkéből derült ki, hogy a település korábbi polgármestere, Tát Margit ismét az önkormányzatnak dolgozik.

A hírről a Narancs.hu számolt be, mint írják, a szóban forgó cikkben Tát visszatérését Méhkerék alpolgármestere, Goron Zsolt (aki egyébként a polgármesterasszony korábbi helyettese volt) azzal indokolja, hogy Tátnál senki nem ismeri jobban a futó és kidolgozás alatt álló pályázatokat, ráadásul a korábbi polgármester „minden szükséges külső partnerrel személyes, jó kapcsolatot ápol.”

Azt viszont valamiért* sem az alpolgármester, sem a cikk nem említi, hogy a fideszes Tát Margitnak azért kellett távoznia a polgármesteri posztról, mert jogerősen elítélték költségvetési csalás miatt.

Idén februárban ítélték el jogerősen Tát Margitot, de nagyon nem akart lemondani

Mint arról beszámoltunk, a polgármesteri tisztséget 2010 óta betöltő politikust a Gyulai Törvényszék mint másodfokú bíróság idén február 9-én jogerős ítéletben költségvetési csalás bűntette és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt felfüggesztett börtönbüntetésre és 600 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.

A fideszes polgármester a bírósági döntés után először még úgy nyilatkozott, a döntést tudomásul veszi, de folytatja a megkezdett munkát. Bár Tát nagyon maradni akart, végül azonban kénytelen volt lépni, és február 28-án benyújtotta lemondását.

Bár maradni akart, most mégis lemondott a költségvetési csalás miatt elítélt fideszes polgármester

Benyújtotta lemondását Tát Margit (Fidesz-KDNP), a Békés megyei Méhkerék polgármestere - tájékoztatta a politikus hétfőn közleményben az MTI-t. A kétezres lélekszámú békési település vezetője azt írta, a község vezetése mellett hétfőn lemond a román nemzetiségi önkormányzatban betöltött elnöki tisztségéről is.

Tát Margit a büntetőügy elsőrendű vádlottjaként 2012-ben a gyermekkorúak és fiatalkorúak áldozattá és bűnelkövetővé válásának megelőzése érdekében meghirdetett állami támogatásra pályázatot nyújtott be. Azonban a vissza nem térítendő támogatást nem az engedélyezett felhasználási célra fordította.

A projekt színlelt lebonyolítása érdekében különböző nonprofit szervezetekkel, gazdasági társaságokkal, illetve magánszemélyekkel kötött színlelt megállapodásokat, amelyben hét másik vádlott is részt vett.

A vádlottak 2013 szeptembere és 2015 októbere között a költségvetést több mint 30 millió forinttal károsították meg.

Tát ambícióit mutatja, hogy az MTI információi szerint polgármesterjelöltként újra elindul az időközi, várhatóan nyár végén vagy ősz elején sorra kerülő időközi választáson.