Telefonok, laptopok, szállodázás vezetett a miskolci Fidesz győzelméhez, még sincs bűncselekmény

A hatóságok szerint nincs ezzel semmi baj.

A vizsgálat eredményéről a Nemzeti Nyomozó Iroda levéleben tájékoztatta a Jobbikot, erről pedig Jakab Péter, a Jobbik szóvivője, miskolci frakcióvezetője számolt be pénteki közleményében.

Eszerint Kriza Ákos egykori kabinetvezető-helyettese, Kovács Zsolt 5 millió forintot ajánlott fel Lakatosnak, hogy segítse Kriza Ákos kampányát, Lakatos azonban a pénz helyett építőipari munkákat kért, amit meg is ígértek neki.

Lakatosék emellett ingyen telefonokat, laptopokat, közlekedési bérleteket is kaptak, amivel – a hatóság megállapítása szerint – jogtalan előnyhöz juttatták őket. Emellett elintézték nekik azt is, hogy ingyen lakjanak és étkezzenek a miskolci önkormányzat szállodájában.

Cserébe Lakatosék két hét alatt több mint ezer aláírást gyűjtöttek össze Krizának, aki meg is nyerte a választást.

Semmi baj

Ezen megállapítások után a Jobbik megdöbbentőnek tartja, hogy

"a nyomozó hatóságok a felelősök elszámoltatása helyett arra a következtetésre jutottak, hogy az ügyben nem történt semmilyen bűncselekmény".

Eközben azt, hogy volt-e a miskolci Fidesznek feketekasszája, érdemben nem is vizsgálták.

"Így nem tudhatjuk meg, miből fizettek volna Lakatosnak 5 milliót, miből fizették a vállalkozónak és az embereinek biztosított szolgáltatásokat, valóban osztottak-e táskából milliókat a városházán, és miért ajánlott fel a Miskolci Ingatlangazdálkodó Zrt felújítási munkákat Lakatosnak a választások után."

Jakab Péter szerint ami kiderült az az, hogy a nyomozó hatóságok továbbra is falaznak a fideszes botrányokhoz, legyen szó Rogánról, Habonyról vagy a miskolci feketekasszáról.

A Jobbik a rendőrségre bízza a Fidesz által letagadott feketekassza felkutatását

Kriza Ákosnak mennie kell, ha bebizonyosodik, igazak az N1 TV-nek nyilatkozó nyíregyházi vállalkozó vádjai, miszerint a Fidesz 2014-es győzelmében fekete kasszák, táskából osztott milliók is szerepet játszottak, jelentette ki hétfői sajtótájékoztatóján Jakab Péter, a Jobbik miskolci frakcióvezetője a megyeszékhelyen megtartott sajtótájékoztatón.

Hozzátette: ennek fog véget vetni a Jobbik, amikor felállítja román mintára a Korrupcióellenes Ügyészséget, amely pártoktól függetlenül fogja végre elszámoltatni a korrupt politikusokat és segítőiket.