Komolytalan - 15 egyetemista került be a téli olimpiára utazó amerikai jégkorong-válogatott keretébe

Komolytalan - 15 egyetemista került be a téli olimpiára utazó amerikai jégkorong-válogatott keretébe

Az ország szövetsége csütörtöki közleményében emlékeztet arra, hogy az észak-amerikai profiligában (NHL) játszók nem szerepelhetnek az ötkarikás játékokon, ezért került be ennyi egyetemista a nemzeti csapatba.

A keret legrutinosabb tagja Nick Shore, akit 2011-ben a draft harmadik körében választott ki a Los Angeles Kings, ezt követően öt csapatban összesen 299 mérkőzést játszott az NHL-ben, ezeken 18 gól és 41 gólpasszt ért el. Rajta kívül hét hokis játszott legalább egy találkozót az NHL-ben, közülük Brian O'Neill jelenleg az orosz bázisú KHL-ben jégkorongozik. Ő az egyetlen az amerikaiak közül, aki négy éve Phjongcshangban is ott volt.

"Sokáig mindenki azt gondolta, az NHL-játékosok utazhatnak az olimpiára. Amikor kiderült, hogy nem, akkor mindenkinek újra kellett terveznie a csapatát. Az ötkarikás játékok így mindenki számára hatalmas lehetőség lesz, van olyan játékosunk, aki el is úszott volna Kínáig, csak hogy a csapat tagja lehessen"

- fogalmazott az amerikai csapatvezető, John Vanbiesbrouck.

A keret tagja a junior világbajnok, jelenleg még a Michigan Egyetemen játszó 19 éves Matty Beniers is, akinek a játékjogát a tavalyi drafton már lefoglalta a Seattle Kraken.

"A lehető legjobb keret kialakítására törekedtünk, amely képes harcba szállni az aranyéremért. A sebesség, a korongügyesség és a tempó lesz a válogatottunk erőssége"

- jelentette ki David Quinn szövetségi kapitány.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

A február 4-én kezdődő játékokon az amerikaiak az A csoportban Kanadával, Németországgal és a házigazda kínaiakkal találkoznak.

(MTI nyomán)