Természeti kincs lehetne, szemétlerakóvá válhat

 
Üröm és Budapest közös természetvédelmi kincse is lehetne a III. kerületi Róka-hegy, ahol a minap a Jobbik részéről választókerületi terepbejárást tartottunk - írja Szaniszló.
 
A hegytető ürömi oldala javarészt már beépült, az erdővel borított fővárosi részt is csak abból az irányból lehet gépjárművel megközelíteni. A közigazgatási határvonal környékén láthatóan évtizedek óta gyűlik a bontási törmelék, illetve a kommunális hulladék.
 
A közlemény szerint Üröm láthatóan nem törődik azzal, ha ily módon területén kívülre kerül, s nem nála gyűlik a szemét, a főváros pedig egyfajta senki földjének tekinti az erdős-bokros területet.
 
Bár a jobbikosok tudomása szerint történtek lakossági bejelentések és némi látszatintézkedés is, de Budapest Főváros Önkormányzata Városüzemeltetési Főosztályának és Üröm Község Önkormányzatának közösen sem sikerült ezt az egyébként magával ragadó kiránduló- és pihenőhelyet megtisztítani a hegyekben álló, több tonnányi sittől, veszélyes és háztartási hulladéktól.
 
A Jobbik kéri a Természetvédelmi Őrszolgálat munkatársait, hogy az illegális szemétlerakás meggátolásával ezen a területen kiemelten foglalkozzanak.