Tiborcz szállodája terjeszkedik, a zöldövezet csökken a Dunakanyarban

Mindenre van megoldás. 

Felszámolási eljárásból került a kormányfő családjának a kezébe egy félbehagyott luxusszálloda a Dunakanyarban. Így a Hotel VSGRD Kft.-n keresztül most már ez is annak a BDPST Zrt.-nek a birtokában van, amelynek Tiborcz a főrészvényese. A BDPST-nek tavaly már 4,1 milliárd forint volt a nyeresége.

Tiborczék új tervei alapján az épületkomplexum sokkal nagyobb lesz, mint az eredetileg tervezett, így a szálloda parkolója a 11-es főút mellé kerülne. Ez a terület azonban a Visegrád üdülőövezetében van, ahol az ingatlanoknak csak a 25 százalékát lehet beépíteni, a felület legalább 40 százalékát pedig növénnyel kell borítani. Így a beruházó ajánlatot tett az önkormányzatnak, az önkormányzat pedig a helyi építési szabályzatban már módosította is az előírásokat: a beépíthetőség 35 százalékra nőtt, a zöldfelület minimális mértéke pedig ugyanennyire csökkent. Ezzel zöld utat kapott a 195 szobás szálloda és az 1700 négyzetméteres wellnessépület megépítése. Tiborczék egyébként cserébe a föld alá süllyesztett parkoló tetején közparkot akarnak építeni, mellette pedig mosdóval, bringaállásokkal felszerelt kerékpáros-pihenőt működtetnének.

A HVG információi szerint a képviselő-testület a területet üdülőövezetből településközponti vegyes övezetté minősíti át azért, hogy ezek az arányok a magasabb rendű jogszabályoknak is megfeleljenek, annak ellenére, hogy az egyik dokumentumban az is szerepel, hogy a Dunakanyar Tervtanács nem fogadta el a javasolt paramétereket.