​Nőverés miatt bűnösnek mondta ki a bíróság a volt berettyóújfalui Fidelitas-elnököt

​Nőverés miatt bűnösnek mondta ki a bíróság a volt berettyóújfalui Fidelitas-elnököt

Az első fokon eljáró Debreceni Járásbíróság megállapította, hogy Tikász Ferenc 2019-ben egy koncerten ittasan bántalmazott egy nőt, ezért a bíróság őt garázdaság, könnyű testi sértés és becsületsértés vétségében bűnösnek találta. A vádlottat, 600 ezer forint pénzbüntetésre ítélték. Az ítélet nem jogerős.

Az Alfahír is beszámolt a 2019 júniusában törént bűnügyről. Tikász Ferenc és a sértett V. Beáta konfliktusa egy berettyóújfalui fórumra vezethető vissza, ahol a nő a helyi jobbikos Gál László mellett érvelt amikor az épülő börtönkórház veszélyeirre hívta fel a figyelmet. Vele szemben ült Tikász Ferenc, aki nem szólt hozzá a vitához, de fotókat készített későbbi áldozatáról. Az pedig csak később derült ki, hogy a nőverő Tikász, a berettyóújfalui HACS tagja, munkaszervezeti vezetője, azonban a rendőrök rá sem kérdeztek, hogy ez mégis milyen szervezet, amikor ezt Beáta a kihallgatáson jegyzőkönyvbe mondta. A HACS egyébként a helyi önkormányzat által felllított akciócsoport, ennek az egyik egységét vezette a nőverés idején Tikász, aki akkoriban a helyi Fidelitas elnöke is volt.

Nőügyek, ahogy a Fidesz értelmezi

Ez volt az előzménye annak, ami aztán a debreceni Főnix csarnokban, a Majka-koncerten történt márciusban. Beáta 13 éves keresztfiát kísérte el az előadásra, majd a koncert végén a ruhatárhoz igyekeztek.

Ekkor lendült akcióba Tikász, aki válogatott sértéseket üvöltött a nő irányába. 

Piszkos Jobbikos kurva, szopd le Gál Laci f...át!

Ilyen válogatott sértéseket üvöltött Tikász Ferenc. 

Mivel Beáta azt feltételezte, hogy nem áll le a káromkodásnál, elkezdte telefonjával videózni a férfit. 

Nézd meg a Jobbikos buzikat!

– szidalmazta tovább a nőt, és ekkor a mobiltelefon felé ütött, a készülék kiesett a nő kezéből és egy közepes erejű ütés érte a homlokát. Mindez egy 13 éves gyerek jelenlétében zajlott, élete első koncertjén.

Ami viszont legalább ennyire elképesztő, hogy a nagy tömeg ellenére, mindössze egy biztonsági őr kelt a sértett védelmére. Beáta elmondása szerint Tikász ezt követően az őrrel is vitatkozott, mondván miért "véd egy jobbikost".

A Magyar Hang szerint a vádlott vélhetően politikia kapcsolatait használhatta fel a nyomozás lassítása érdekében. Hiába volt ugyanis videófelvétel és tanú a bántalmazásról, a rendőrség először megpróbálta lerázni Varga Beátát. Azt javasolták neki, hogy a bántalmazás miatt magánvádas eljárást indítson, így viszont a sértettnek kellett volna bizonyítani a vádat, nekik pedig nem kellett volna az üggyel foglalkozniuk. A nő azonban panaszt tett, ezután alakult közvádas garázdasággá az ügy. Amiben aztán hónapokig semmilyen előrelépés nem történt.