Több mint ezer migráns indult el a Keletiből gyalogosan Ausztria felé

Péntek délután több száz migráns gyalog elindult a budapesti Keleti pályaudvartól, elmondásuk szerint Németországba.

A menekültek a Rákóczi úton haladnak, hol a járdán, hol az úttesten, szemben a forgalommal a Blaha Lujza tér irányába. A gyerekek apjuk nyakában, sokaknál Angela Merkelt ábrázoló kép van, azokat emelik a magasba.

Egy mikrobuszból tíz rendőr szállt ki a Blaha Lujza tér közelébe, az Osvát utca magasságában, és megpróbálta feltartóztatni a tömeget, azonban ez nem sikerült.  Az MTI tudósítója azt látta, hogy az egyik lakóházból valaki megdobta az egyik migránst. A rendőrök megpróbálják egy sávra szűkíteni a menetet, ami hol sikerül, hol nem.

A menet az Erzsébet hídon vonult át Budára, és továbbindult a Hegyalja úton. Valamivel délután két óra után értek a BAH-csomóponthoz, és a felüljárón haladtak tovább. Az út városból kifelé vezető oldalát elfoglalták, de a rendőrség később szabaddá tett egy sávot a forgalom számára. A migránsok a hídon a járdán mentek, a rendőrök továbbra is kísérik a határozott tempóban, de nyugodtan haladó tömeget. A tömeg egyszer már megállt, hogy bevárja a lemaradt időseket.