Több mint tíz lövést adott le ez a fegyveres egy amerikai bevásárlóközpontban

"Spanyolos" kinézetű, fekete ruhát viselő fegyverest keresnek.

A lövöldözés az állam székhelyétől, Seattle-től 97 kilométerre északra történt. A hatóságok először arról számoltak be, hogy négy halálos áldozata volt a támadásnak, majd ezt módosították háromra, végül ismét négyre. Mark Francis őrmester, rendőrségi szóvivő a változtatásokat azzal magyarázta, hogy az épület átfésülése közben folyamatosan módosultak az információk. Az esetnek egy férfi sebesültje is van - tette hozzá.

A feltételezett támadóról elmondta, hogy "spanyolos" kinézetű, fekete ruhát viselő fegyverest keresnek, akit utoljára egy autópálya felé láttak menekülni. Egyelőre nem tudni, hogy mi volt az indítéka a támadásra, amelyet a bevásárlóközpont egyik áruházának kozmetikai részlegén követett el vadászpuskával. A térfigyelő kamera rögzítette a történteket, ennek egy részletét a rendőrség nyilvánosságra hozta, ezen egy férfi látható puskával a kezében.

Egy szemtanú, Cari Caswell elmondta, hogy éppen a próbafülkében volt. Négy léggömb pukkanásra emlékeztető hangot hallott, majd még nyolc hasonlót. Hirtelen csend támadt, jobbnak látta, hogy meglapuljon a fülkében. Ez után egy nő segítségért kiáltott. Később egy férfi és egy nő jött oda hozzá, majd mindannyian kimenekültek az áruházból.

Egy másik szemtanú, a helyszínhez közeli olasz étterem üzemeltetője, amikor értesült a lövöldözésről gyorsan bezárta a vendéglátóhely bejárati ajtaját. Hallotta, ahogy az emberek sikoltoznak. Látta azt is, ahogy a helyszínre megérkeztek a fegyveres rendőrök. A hatóságok felszólították az embereket, hogy maradjanak otthonukban, amennyiben gyanús dolgokat észlelnek, haladéktalanul tájékoztassák a rendőrséget.